Dissabte 18 setembre 2021

La contractació logística a Catalunya es dispara un 126% en el primer trimestre, fins a 246.000 metres quadrats

Creixen les operacions d'espais vinculats al 'delivery' o la distribució d'última milla, segons Savills Aguirre Newman

|

El mercat logístic a Catalunya recupera els nivells previs a la pandèmia. La contractació s’ha disparat un 126,4% anual en el primer trimestre, fins a 246.098 metres quadrats, segons Savills Aguirre Newman. Entre gener i març s’han formalitzat catorze contractes de lloguer de superfície logística, en comparació amb els vint registrats en el mateix període de 2020. Les operacions d’espais vinculats al ‘delivery’ o la distribució de l’última milla han augmentat, principalment pel creixement del comerç electrònic i els nous hàbits de consum associats a la venda en línia. Aquestes operacions s’han donat principalment en la primera corona i el centre, àrees amb una taxa de disponibilitat del 0,8% i l’1,2%, respectivament.

“Catalunya és un mercat prioritari com a destinació d’inversió dels grans fons internacionals, així com dels promotors especialitzats en la localització de sòl. Tot i això, aquest interès es veu limitat per la falta de producte, tant de nau construïda com de sòl per promoure, la qual cosa està portant els inversors a adoptar solucions creatives per invertir d’acord amb les característiques d’aquest mercat”, ha assegurat la directora del departament Industrial i Logístic de Savills Aguirre Newman, Gloria Valverde.

En qualsevol cas, l’empresa ha destacat “l’impuls” de la contractació en àrees de segona i tercera corona, tant per la superfície disponible com per la qualitat dels projectes i el preu. En aquest sentit, les operacions més importants s’han produït a Girona i Tarragona, amb una transacció de 140.000 metres quadrats en el primer cas i dues operacions de 29.000 metres i 10.500 metres quadrats en el segon.

Segueix-nos

680
1,492