Diumenge 23 gener 2022

La contractació d’oficines a Barcelona es dispara un 70% anual durant el primer trimestre

BNP Paribas reconeix que el sector s'ha comportat "millor de l'esperat" i Savills preveu una recuperació "progressiva"

|

La contractació d’oficines a Barcelona es dispara durant el primer trimestre malgrat la covid-19. Entre gener i març es van contractar més de 77.000 metres quadrats d’oficines a la capital catalana, un 73% més respecte al mateix període de l’exercici anterior, segons BNP Paribas. Les dades coincideixen amb les que ha publicat Savills Aguirre Newman, que indica que a Barcelona es van contractar 75.000 metres quadrats durant el primer trimestre, un 67% més en termes interanuals. Segons BNP Paribas, el sector s’ha comportat “millor de l’esperat” i preveu que una recuperació “més vigorosa” el segon semestre de 2021. Per la seva banda, Savills parla de recuperació “progressiva” i d’una millora de les expectatives empresarials.

De fet, la contractació d’oficines registrada durant el primer trimestre a la capital catalana va ser l’equivalent al 43% de tota la contractació de l’any 2020, segons BNP. A banda d’un augment de l’activitat, l’entitat també posa de manifest que la superfície mitjana contractada tendeix a l’alça. Entre gener i març, l’espai mitjà contractat va situar-se en els 1.388 metres quadrats, una xifra superior a la registrada l’any passat, on la superfície no va superar els 1.000 metres quadrats. BNP ho atribueix al fet que 10 de les 55 operacions signades aquest primer trimestre se situen per sobre els 2.500 metres quadrats, entre les quals destaquen les operacions d’Amazon i CATI, que juntes sumen un total de 16.000 metres quadrats.

En aquest sentit, des de Savills destaquen que el nombre d’operacions de més de 3.000 metres quadrats registrades a la capital catalana –un total de sis- durant el primer trimestre pràcticament han igualat les vuit que es van signar al llarg del 2020.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,499