Divendres, 24 Gener 2020

La CNMV investigarà l’impacte del cas Villarejo en els comptes del BBVA

"Ha passat un temps i els protocols i les eines de ciberseguretat han millorat molt, però cal analitzar-ho" afirmen des de l'autoritat

|

La Comissió Nacional del mercat de Valors (CNMV) estudia l’impacte que pot haver provocat en els comptes del BBVA l’espionatge dut a terme pel comissari José Manuel Villarejo per encàrrec del banc per frenar l’intent d’assalt de Sacyr a l’entitat, han confirmat a Europa Press fonts de l’organisme.

La CNMV analitza aquest polèmic assumpte des d’una doble perspectiva: la relativa als riscos que pugui haver comportat per als comptes de l’entitat financera i la relacionada amb els seus mecanismes de seguretat i protecció de la informació.

En el primer àmbit, l’organisme que presideix Sebastián Albella posa el focus en què la responsabilitat patrimonial que aquest cas pot tenir per al banc tingui un reflex adequat en els seus comptes.

Pel que fa a la seguretat de les seves comunicacions internes, la CNMV se centra a esbrinar si hi podria haver hagut errors, després de conèixer-se que el llavors president de l’organisme, Manuel Conthe, i el seu vicepresident, Carlos Arenillas, van figurar entre els espiats.

“Creiem que no, ha passat un temps i els protocols i les eines de ciberseguretat han millorat molt, però cal analitzar-ho”, han indicat les fonts.

Aquests són els àmbits en els quals centra les seves perquisicions la CNMV, que per qüestió de competències “no pot anar més enllà”. En qualsevol cas, des de l’organisme ha deixat clar que si de les investigacions en curs es deriva cap actuació judicial, col·laborarà amb la Justícia en el que estimi oportú.

El BBVA ha revelat que va obrir el passat mes de juny una investigació sobre la contractació i els serveis prestats per l’empresa Cenyt, propietat de Villarejo, i ha assegurat que prendrà “les mesures internes que calguin” si s’acredités l’existència d’irregularitats, a més de dur a terme les accions judicials pertinents.

Publicitat

Seguiu-nos a: