Setmanari digtal d'economia

Dimarts 27 setembre 2022

La CE demana als estats “coordinació” en les recomanacions de viatge, però no valora la decisió de França sobre Espanya

Maroto exigeix que no "s'estigmatitzi" l'Estat per un augment de contagis que és general "a tot el món"

|

Després de l’anunci de França de desaconsellar viatjar a Cataluna “en particular”, Brussel·les avisa que les recomanacions de viatge a la Unió Europea s’han de “coordinar”, però evita valorar que França hagi desaconsellat fer turisme a Espanya i Portugal per l’augment de contagis de covid-19. Preguntat per aquesta decisió, el portaveu de Salut de la Comissió Europea, Stefan de Keersmaecker, ha remarcat que els estats membre han de trobar solucions coordinades per fer front a situacions com a aquestes.

“La CE no es pot pronunciar al respecte, això s’ha de decidir entre els estats membre”, ha reblat. Pel que fa al repunt de casos a l’estat espanyol, La CE ha recordat que és “extremadament important” continuar la campanya de vacunació. “El virus encara hi és, la vacunació és crucial”, ha defensat. Keersmaecker ha anunciat que l’eurocomissària de Salut, Stella Kyriakides, visitarà divendres Espanya per “seguir la situació” i veure com l’executiu europeu pot ajudar.

Resposta del gobierno
La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha demanat que no s’estigmatitzi l’Estat espanyol per l’argument de contagis de covid-19, després que el govern francès hagi desaconsellat reservar vacances a Espanya, i s’hagi mostrat especialment preocupat per la situació a Catalunya. En declaracions als mitjans aquest dijous, la titular de Turisme ha demanat “prudència pel que fa a estigmatitzar” països com Espanya, ja que l’explosió de casos de covid per la variant Delta s’està produint “a tot el món”.

“No es tracta només de posar el focus a Espanya”, ha dit la ministra en una atenció a mitjans en la qual ha assenyalat que també hi ha més contagis a Portugal o el Regne Unit. “Hem de minimitzar aquest discurs”, ha demanat. La ministra ha afegit que “Espanya és un destí segur” i que l’índex d’incidència de contagis, que està disparat, no és l’únic indicador de l’evolució de la pandèmia. Així doncs ,ha recordat que la pressió hospitalària “que no és un problema” i del bon ritme de la vacunació.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,515

Publireportatge