Dilluns 21 juny 2021

La caiguda del tràfic aeri al Prat és del 72% respecte a fa un any

Les dades d'Eurocontrol apunten a una pèrdua de 880.000 vols a tota Espanya des de l'inici de la pandèmia

|

L’aeroport de Barcelona va registrar la setmana passada un 72% menys de tràfic aeri que l’any passat, segons les últimes dades actualitzades d’Eurocontrol. La mitjana de moviments va ser de 276 al Prat, respecte als 355 a Madrid-Barajas, que compta amb una disminució del 70% en comparació amb fa un any. Eurocontrol calcula que des de l’inici de la pandèmia Espanya ha perdut uns 880.000 vols (-72%) i 150 milions de passatgers. Aquests xifres situen l’Estat com el tercer d’Europa que més pateix en el sector aeri per culpa de la pandèmia, després del Regne Unit i Alemanya. Els aeroports de les Canàries són els que menys han perdut, entre un 51% i un 37%.

Segons les dades d’Eurocontrol, les principals companyies aèries han reduït molt les seves operacions als aeroports de l’Estat, amb caigudes del 71% a Ryanair, del 65% a Vueling i del 71% a Iberia. Els vols domèstics són la majoria, tot i que cauen un 44% respecte al 2019, seguits dels que van al Regne Unit, Alemanya o França. Les operacions a l’Àfrica del Nord són les més importants a destins fora d’Europa, seguits de les que van a Orient Mitjà.

Eurocontrol apunta que la pitjor caiguda d’operacions a Espanya des de l’inici de la pandèmia va ser a mitjans d’abril, quan el tràfic aeri va disminuir un 95%. A més, es va situar per sota del 90% fins a mitjans de juny, fins a recuperar-se lentament. El punt àlgid va ser l’1 d’agost, quan es van registrar 2.823 sortides i arribades als aeroports espanyols, una xifra que des de llavors s’ha anat reduint.
Text
Secció/Subsecció: Economia, Unió Europea
Codificació territorial: Àmbit metropolità, Catalunya, Estat espanyol
Categories: Economia, Àmbit metropolità, Text, Catalunya, Unió Europea, Estat espanyol
Id: 3712835
Etiquetes

Segueix-nos

680
1,493