Dimecres, 22 Gener 2020

Junqueras viatjarà als Estats Units per facilitar el finançament d’una Catalunya independent als mercats

|

Eduard Fernández (@eduard_bcn)

El vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat, Oriol Junqueras, visitarà els Estats Units entre el 29 d’abril i el 6 de maig per donar a conèixer la solidesa de l’economia catalana entre institucions, cercles empresarials i bancs d’inversió nord-americans. El Govern espera facilitar així el camí a que el Govern recorri als mercats internacionals per finançar-se davant una possible independència. Segons ha avançat avui La Vanguardia, i posteriorment ha pogut confirmar Més Economia a través de fonts governamentals, l’objectiu és explicar als inversors estrangers l’atractiu econòmic de Catalunya a través de diverses reunions “de petit format” a Florida, Washington i Nova York.

Des de Vicepresidència es destaca que no es pretén tornar del viatge “amb cap compromís” en ferm, sinó que la principal meta és “treballar el terreny” per buscar possibles futurs creditors en cas d’una secessió, o d’una possible liquidació del Fons de Liquidesa Autonòmica de l’Estat i una tornada als mercats. Tot i això, fonts properes a Junqueras destaquen que, a diferència del recent viatge a Estats Units del president del Govern, Carles Puigdemont, i el conseller d’Afers Exteriors, Raül Romeva, el vicepresident vol transmetre un missatge principalment econòmic, i no polític.

Junqueras remarcarà davant els empresaris nord-americans el creixement del PIB català durant el 2016, que duplica el de la zona euro i la Unió Europea, i el pes econòmic que té el Principat dins l’estat espanyol. Des del Departament d’Economia es destaca que, mentre que en els països europeus la situació econòmica de Catalunya és coneguda, a Estats Units encara existeix un “gran desconeixement” sobre el Principat.

La fortalesa de l’economia catalana ha afavorit l’arribada de fins a 4.857 milions d’euros d’inversió estrangera a Catalunya durant 2016, el segon millor any de la història del país.

Publicitat

Seguiu-nos a: