Dijous 18 agost 2022

Iglesias insta Sánchez a impulsar un pla d’inversions estratègiques en un govern de coalició

El líder de Podemos creu que Espanya "té el repte històric d'incorporar el talent basc i català a la direcció de l'Estat"

|

Pablo Iglesias insisteix a reclamar una cadira en el futur Gobierno de Pedro Sánchez. En una intervenció a les Jornades del Cercle d’Economia a Sitges, el secretari general de Podemos ha assegurat que després del darrer cicle electoral “venen anys de tranquilitat per abordar grans reformes”.

En clau europea, Iglesias s’ha mostrat partidari formar una alternativa “al que representa la Itàlia de Salvini”. Podemos defensa que les receptes dels darrers temps “han agravat la desigualtat i defensar Europa és garantir els drets socials o la desigualtat”.

Pla d’inversions estratègiques

Un hipotètic govern de PSOE i Podemos, segons Iglesias, hauria un pla d’inversions estratègiques que prioritzi tres àmbits: evitar desacceleració econòmica, desigualtat i digitalització. En aquest sentit, el dirigent morat assenyala que “cal deixar enrere l’obsessió de reduir el dèficit quan aquest ja ha entrat en una fase de control”.

Podemos, que vol incorporar “el talent basc i català a la direcció de l’Estat”, assenyala el 2040 com la data per arribar al 100% d’energies renovables. De cara a la reducció de les desigualtats, Iglesias vol convertir els contractes temporals en indefinits i facilitar la conciliació laboral.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,517