Dissabte 16 octubre 2021

Hisenda, “a punt d’explotar” segons el president de l’Organització d’Inspectors de l’Agència Tributària

|

Redacció

“A punt d’explotar”. Així ha descrit avui la situació de l’Agència Tributària espanyola el president de l’Organització d’Inspectors d’Hisenda, José Luis Groba, en una entrevista a El País. Gorba ha assegurat que l’organisme es troba “al límit de la seva capacitat operativa”, a la vegada que ha denunciat la “manca de consciència” política sobre la situació d’Hisenda. “Estem molestos, el govern està cometent una irresponsabilitat. Tard o d’hora acabaran ressentint-se els resultats de la lluita contra el frau”, ha afegit Groba.

Les crítiques han estat secundades per la resta de sindicats de l’agència, UGT, CCOO, CSI-F, i SIAT, que han emès un comunicat conjunt que recorda que durant els últims anys s’han perdut fins a 4.000 treballadors, una situació que posa en risc “la lluita contra el frau fiscal, l’economia submergida, el blanqueig i la fuga de capitals”. Tot i que els pressupostos generals de l’Estat inclouen un augment de 100 milions d’euros en la partida per Hisenda, alerten que les clàusules en la llei de projecte pressupostari impediran gastar la quantitat anunciada.

Gorba ha destacat també que, davant les jubilacions entre els funcionaris de major rang de l’òrgan, les seves responsabilitats estan sent assumides per càrrecs intermedis i inferiors per substituir-los, sovint assumint tasques “que no els hi corresponen o no els reconeixen”. “Alguns han anat als tribunals hi han guanyat, d’altres aguanten com poden”, ha denunciat el funcionari.

Segueix-nos

680
1,487