Dijous, 2 Abril 2020

Hipra analitzarà els testos ràpids de coronavirus en els seus laboratoris

L'empresa selvatana també s'ha ofert per imprimir respiradors 3D

|

La multinacional farmacèutica veterinària Hipra amb seu a Amer (Selva) analitzarà alguns dels testos ràpids per saber si un pacient té coronavirus en els seus laboratoris. L’empresa va posar a disposició les seves instal·lacions, que compten amb prop de 700 m2 de laboratoris, a les autoritats sanitàries. A més, Hipra compta amb l’equipament tecnològic per diagnosticar PCR, que és el tipus de mostra que es recolliran en els testos ràpids de la covid-19. Ho faran en unes instal·lacions acabades de construir a la seu central i que estaven a punt d’inaugurar. Les mostres arribaran de tots els hospitals que hi ha a la Regió Sanitària de Girona i es tractaran seguint els protocols internacionals i mesures de seguretat establertes.

En els laboratoris d’Hipra ja hi treballa personal del Laboratori Clínic de l’ICS a Girona i de l’IDIBGI, que seran els encarregats de processar les mostres. Properament també s’hi afegiran voluntaris de la Universitat de Girona i de les startups GoodGut i Microbial i els treballadors els donaran suport amb els seus coneixements en biotecnologia. Inicialment, la col·laboració durarà entre dues o tres setmanes. De tota manera, els responsables de l’empresa han avisat que la mantindran “mentre l’Institut Català de la Salut necessiti el nostre ajut durant l’emergència sanitària”.

D’altra banda, Hipra està també fabricant peces mitjançant impressió 3D per a la fabricació dels respiradors que es subministraran als hospitals. Aquest projecte s’està coordinat a través de LEITAT, HP i altres organismes públics com el Consorci de la Zona Franca. La farmacèutica també ha realitzat donació a diversos hospitals de referència de material de protecció (guants, granotes de treball per a zones estèrils, ulleres i gel hidro-alcohòlic) i s’ha compromès a lliurar una important quantitat de mascaretes de protecció tan bon punt rebi unes comandes en curs.

Una farmacèutica centrada en vacunes d’animals
HIPRA desenvolupa i comercialitza vacunes per a animals, alhora que proporciona serveis per a la prevenció i control de diverses malalties animals en explotacions ramaderes. Per al diagnòstic d’aquestes malalties, compta amb l’última tecnologia en anàlisi per PCR. “Aquest tipus de diagnòstic en temps real permet analitzar centenars de mostres en poques hores, amb l’ajuda addicional de l’automatització del procés, de manera que estem convençuts que serà de gran ajuda” ha explicat la companyia.

Mentre duri la col·laboració, l’empresa seguirà fabricant i comercialitzant les vacunes i medicaments, ja que la nova col·laboració no impedeix l’activitat habitual de l’empresa. Els responsables de la multinacional han recordat que també s’han adoptat mesures per preservar la salut de la plantilla i el seu entorn.
Text
Secció/Subsecció: Economia, Societat, Empresa, Salut
Codificació territorial: Amer, Selva, Comarques gironines
Categories: Amer, Economia, Text, Societat, Selva, Empresa, Comarques gironines, Salut
Id: 3626030
Etiquetes coronavirus, covid-19, Hipra, mostres PCR, respiradors

Publicitat

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Seguiu-nos a: