Dijous, 2 Abril 2020

Guinjoan: Amb el confinament actual d’un mes, el PIB català caurà uns 10.700 milions d’euros, un 4,7% del PIB anual

El prestigiós economista fa unes estimacions sobre l'impacte de la crisi

|

L’economista Modest Guinjoan, membre de la Junta de Govern del Col·legi d’Economistes de Catalunya i president de les comissions d’Economia Agroalimentària, d’Economia Catalana i d’Economistes d’Empresa és un analista reconegut i també articulista en diversos mitjans. Guinjoan ha publicat a La Vanguàrdia unes primeres estimacions de la incidència econòmica de la crisi actual del coronavirus.

Després d’exposar totes les consideracions pertinents i de deixar molt clar que, per a ell, la prioritat són les vides humanes a salvar i preservar, ofereix les seves conclusions en un pla estrictament econòmic:

“Sobre la base de supòsits que m’han semblat raonables, estimo que, amb el confinament actual d’un mes, el PIB català caurà uns 10.700 milions d’euros, és a dir, un 4,7% del PIB anual. Un confinament total faria créixer aquest percentatge fins al 5,1%. Amb una durada de tres mesos, la caiguda total del PIB depèn si hi ha una certa recuperació (-11,7% del PIB del 2020) o de si el confinament total continua (-20% del PIB).

Si durés sis mesos, les caigudes serien del 16,6% i del 28,5%, respectivament. La resta de l’any, ja es veuria. Per a Espanya els resultats no serien gaire diferents. A remolc d’un fenomen nou com és un virus, el daltabaix econòmic i social que es prepara és molt gran. I tant de bo que m’equivoqui.”

Publicitat

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Seguiu-nos a: