Setmanari digtal d'economia

Dimarts 27 setembre 2022

Grifols proveirà al govern del Canadà amb tractaments d’immunoglobulines durant quinze anys

L'empresa catalana preveu que el país assoleixi un 50% d'autosuficiència en aquest tractament

|

La farmacèutica catalana Grifols i el govern del Canadà han arribat a un acord per assegurar l’aprovisionament de tractaments d’immunoglobulines durant quinze anys. Segons ha explicat l’empresa, el país té un consum d’aquests tractaments cada cop més gran, però n’importa el 85%. A través de l’aliança amb l’organisme canadenc de gestió de sang, Grifols espera aconseguir un 50% d’autosuficiència en immunoglobulines. “Una lliçó clau que ens ha ensenyat la pandèmia és que necessitem comptar amb unes infraestructures sanitàries nacionals tan sòlides com sigui possible per proporcionar de manera fiable i sostenible medicaments plasmàtics crítics als pacients”, ha destacat Raimon Grifols, codirector general de la firma.

Tal com ha detallat Grifols, l’acord, el primer d’aquestes característiques, assegura la utilització de plasma canadenc per a la producció al Canadà d’immunoglobulines destinades a cobrir exclusivament les necessitats dels milers de pacients del país que depenen d’aquests tractaments. “L’acord de col·laboració amb Canadian Blood Services (CBS) forma part de l’estratègia de creixement global a llarg termini de Grifols i complementa el treball que ja realitza Canadian Blood Services per accelerar els seus nivells d’autosuficiència. La intenció de CBS és que aquests augmentin al país del 15% al ​​50% en el menor temps possible”, ha destacat l’empresa.

Grifols, que subministra medicaments plasmàtics al Canadà des de fa tres dècades, continuarà prestant també els seus serveis de fabricació per contracte a Canadian Blood Services. Tanmateix, la farmacèutica amb seu a Sant Cugat del Vallès es convertiria en l’únic fabricant comercial a gran escala de productes plasmàtics al país.

El 2020, Grifols va comprar unes instal·lacions productives de Montreal que inclouen una planta de fraccionament amb capacitat per a 1,5 milions de litres de plasma anuals i dues plantes de purificació per 400 milions de dòlars. Des de llavors, la companyia ha anat ampliant i adaptant les instal·lacions. La companyia també va adquirir a principis del 2022 el seu primer centre de donació de plasma al país a la ciutat de Winnipeg.

“Canadà ha arribat a un acord amb Grifols per desenvolupar una cadena de subministrament nacional d’immunoglobulines integrada verticalment que és molt necessària per millorar la nostra autosuficiència, protegir el nostre sistema nacional de sang i garantir un subministrament domèstic d’immunoglobulines als pacients del nostre país”, ha explicat el director general del Canadian Blood Services, Graham D. Sher.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,515

Publireportatge