Dissabte 16 octubre 2021

Governar aprovant normes inútils: Els Mossos executen el desnonament del Bloc Llavors de Barcelona

Els Mossos executen el desnonament del Bloc Llavors de Barcelona i no donen credibilitat al decret aprovat pel govern de qui depenen

|

Hi vivien sis famílies amb menors, cas flagrant d’un justícia espanyola insensible

Els Mossos d’Esquadra han executat per ordre judicial el desnonament del Bloc Llavors de Barcelona, al carrer Lleida, on hi vivien sis famílies amb menors: tres monoparentals amb nens i tres unitats familiars de gent jove. No hi havia cap menor en el moment del desallotjament. Els antiavalots han arribat cap a les 6.30 hores en diverses furgonetes i han acordonat la zona. Primer han desallotjat els activistes que hi havia a l’interior del bloc, i després ha entrat la comitiva judicial. Aquest bloc està ocupat des de l’estiu del 2017 i és propietat del fons Vauras. L’Ajuntament de Barcelona fa setmanes que insisteix que la propietat els ha de fer una oferta de lloguer social d’acord amb el decret de l’habitatge.

De fet, el jutjat havia aturat inicialment el desnonament en aplicació del decret, però finalment va dictar desnonament amb data oberta.

Com que no hi ha hagut oferta de lloguer social, el consistori ja té enllestits els corresponents expedients sancionadors, que poden arribar als 90.000 euros i fins i tot a l’expropiació. Les sis famílies que viuen al bloc ho fan des del juliol del 2017, i s’han enfrontat a cinc intents previs de desnonament. L’últim és el que es va aturar al gener en aplicació del decret de l’habitatge. Al febrer, però, la mateixa jutgessa va dictar una nova ordre de desnonament, aquesta amb data oberta entre el 26 de febrer i l’11 de març.

Imatge dels Mossos d’Esquadra al Bloc Llavors el 3 de març del 2020 (horitzontal)

Un decret que no té força davant el poder econòmic i la justícia espanyola

A partir de llavors, els activistes van iniciar una campanya amb concerts i activitats per garantir la presència de gent a l’edifici i impedir el desnonament. El Sindicat de Barri del Poble-sec i les famílies del Bloc Llavors han demanat mesures cautelars al comitè de Drets Econòmics, Socials i Culturals de l’ONU. També han enviat una carta a Leilani Farha, la relatora de l’ONU en matèria d’habitatge.

Els Mossos acordonen la zona propera al Bloc Llavors el 3 de març del 2020 (vertical)

Segueix-nos

680
1,487