Dimarts, 22 Octubre 2019

El govern espanyol destina el 80% del pressupost del Corredor Mediterrani a enllaços radials amb Madrid

|

Redacció

La Generalitat Valenciana ha denunciat avui que fins a un 80% dels 13.500 milions d’euros que el govern espanyol afirma que ha destinat al Corredor Mediterrani, han estat invertits en realitat a enllaços radials de Madrid amb diversos punts del territori. En un contundent gràfic, l’executiu valencià destacava que durant l’any passat es van destinar fins a 21 milions per quilòmetre a aquests trams radials, que enllacen la capital espanyola amb Granada, Castelló o Múrcia, mentre que, la mitjana d’inversió de la ruta litoral se situava en 3,4 milions d’euros per quilòmetre.

La Generalitat Valenciana responia així a les afirmacions del portaveu de Foment del Partit Popular al Congrès, Miguel Barrachina, que defensava ahir que l’executiu havia invertit ja 13.500 milions d’euros des 17.500 milions neecssaris per completar la infraestructura. El secretari d’Habitatge, Infraestructures i Vertebració del Territori valencià, Josep Vicent Boira, però, responia avui en un tuit que l’afirmació “no era certa”, a menys que es consideri que el Corredor Mediterrani és “anar a Madrid”.

Canvi d’actitud

La Unió Europea també va deixar en evidència fa pocs dies la falta d’inversió del govern espanyol en el projecte. En diverses respostes a l’eurodiputada valenciana Inmaculada Rodríguez-Piñero, la Comissió Europea destaca que mentre que el 90% dels fons europeus compromesos pel projecte ja han estat invertits, el nivell d’inversió de l’executiu espanyol és del 20%, segons recollia la publicació Levante. Davant dels nous anuncis d’obres per trens de mercaderies i passatgers entre València i Castelló de l’última setmana, Rodríguez-Piñero va subratllar que “el canvi d’actitud” de l’administració espanyola ha estat causada per la publicació de les dades d’inversió de la Comissió Europea

Publicitat

Seguiu-nos a: