Dimarts 19 octubre 2021

Govern central i Generalitat presentaran “aviat” un pla per a la continuïtat de Nissan a Barcelona

Matilde Villarroya explica les converses amb el Ministeri d'Indústria i l'automobilística japonesa

|

El Govern central i la Generalitat presentaran en les properes setmanes un pla per “posar en valor” la planta de Nissan a Barcelona i perquè la direcció de la multinacional japonesa adjudiqui la fabricació d’un nou vehicle a la planta de la Zona Franca.

En una entrevista d’Europa Press, la directora general d’Indústria de la Generalitat, Matilde Villarroya, ha explicat que les converses amb el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme i l’automobilística japonesa “estan molt avançades” i que el pla està pràcticament tancat.

La direcció general d’Indústria de la Generalitat forma part de la taula de treball en la qual estan treballant amb el Govern central i Nissan per fer una proposta que pugui convèncer la companyia, i que gestionen amb contacte directe la ministra d’Indústria, Reyes Maroto, i la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón.

Villarroya preveu que el pla es presenti aquest mes de febrer o març i ha defensat que han fet tot el que es podia fer per retenir la multinacional japonesa a Barcelona: “Ens agradaria pensar, almenys, que estem fent tot el possible, que ningú no pugui dir que no estem fent tot el que està a les nostres mans perquè Nissan continuï per molts anys a Catalunya”, ha sostingut.

La fàbrica de la Zona Franca es quedarà a partir de maig, data en què es deixarà de fabricar la furgoneta per a Mercedes-Benz, prop del 20% de la seva capacitat productiva amb la fabricació de dues ‘pick-ups’, la Nissan Navarra i la Renault Alaskan, i l’NV-200 elèctrica.

Els sindicats han convocat una manifestació la setmana vinent davant la Delegació del Govern a Barcelona per protestar per la situació de la planta perquè, alerten, tindrà un excedent de plantilla a causa de la pèrdua de la ‘pick-up’ de Mercedes-Benz.

Segueix-nos

680
1,486