Dijous 22 abril 2021

El govern britànic, saturat i incapaç d’establir una estratègia concreta davant el Brexit

|

Redacció

Un document intern del govern britànic, fet públic avui pel diari The Times, revela les dificultats de l’executiu per acordar una estratègia unificada per fer front a la sortida de la Unió Europea. L’informe, amb data del 7 de novembre, explica que els diversos departaments de l’administració estan treballant en més de 500 projectes relacionats amb el Brexit, i calcuran que s’hauran de fitxar fins a 30.000 nous funcionaris per a fer front a l’augment de la feina.

Els redactors, a la vegada, apunten a que encara no s’ha format “cap estratègia comuna” entre els diversos departaments governamentals. El document, a més, critica la tendència de la primera ministra, Theresa May, “d’involucrar-se en decisions i resoldre per ella mateixa els problemes”.

De manera similar, el text avisa de la possibilitat que les principals companyies “apuntin amb una pistola al govern” per aconseguir allò que volen, després que l’executiu britànic hagi promès a Nissan que el protegirà de les conseqüències negatives del Brexit si inverteixen en el país.

Segueix-nos

680
1,474