Dijous 24 juny 2021

Google i el CAC col·laboraran per garantir la protecció dels usuaris a YouTube, especialment dels menors

El consell audiovisual tindrà accés a una eina per assenyalar continguts il·lícits o perjudicials a la plataforma

|

Google i el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), han iniciat una col·laboració per garantir la protecció dels usuaris, especialment dels menors, de la plataforma de vídeos YouTube. D’aquesta manera, el CAC esdevindrà un ‘trusted flagger’, és a dir, participant del programa homònim de la plataforma que inclou organitzacions que assenyalen continguts il·lícits o perjudicials. Això li permetrà obtenir accés a una eina per ‘flaguejar’ (és a dir, assenyalar) contingut en bloc. D’aquesta manera, es treballarà en la detecció precoç d’aquells continguts que puguin contravenir la normativa existent, així com dels termes d’ús de la plataforma, per tal d’agilitzar-ne la retirada o l’accés condicionat, segons correspongui.

Els avisos dels ‘trusted flaggers’ són revisats de manera prioritària pels equips de YouTube i, en el cas del CAC, abordaran temes com la protecció dels menors, la desinformació, el discurs d’odi, la sexualització, el ciberassetjament i la promoció del suïcidi. El programa Trusted Flaggers de YouTube va ser desenvolupat per aquesta plataforma amb l’objectiu d’oferir eines potents a les persones usuàries, els organismes públics i les ONG que són especialment eficients a l’hora d’informar sobre contingut que infringeix les directrius de la comunitat de YouTube.

El president del CAC, Roger Loppacher, ha destacat que, en els darrers anys, YouTube ha esdevingut una de les principals plataformes de consum de vídeos a través d’Internet, especialment entre els infants i els joves. “Cal que existeixin mesures per combatre de manera eficaç els continguts il·lícits i establir procediments accelerats per tramitar les notificacions, especialment si provenen d’un regulador independent”, ha remarcat. Loppacher ha celebrat la bona disposició de YouTube i ha instat la resta de plataformes a comprometre’s amb un entorn més segur per als ciutadans.

Segueix-nos

680
1,491