Dissabte 25 juny 2022

Goirigolzarri descarta el retorn a Barcelona de la seu de CaixaBank els pròxims tres anys

El president de l'entitat no preveu un nou període de "convulsió política", però aposta per seguir a València

|

El president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, ha descartat aquest dimarts que l’entitat tingui plans de retornar a Barcelona la seva seu social durant els pròxims tres anys. En el marc de la presentació a Madrid del Pla Estratègic pels anys 2022-2024, ha assegurat que la presència a València es manté “indefinida”, tot i que CaixaBank no preveu, avui en dia, que es repeteixi un nou capítol de tensió política com el que va motivar la seva marxa de la capital catalana l’any 2017. Preguntat en roda de premsa sobre la presència de l’Estat a l’accionariat de CaixaBank a través del FROB, Goirigolzarri ha dit que no vol “influir” en la decisió sobre la seva continuïtat.

“Mai a cap accionista d’una entitat on jo he treballat li he donat cap consells per entrar o sortir. Si mai ho he fet així, menys encara ho faré amb el FROB clar. ¿Conclusió? Ells han de prendre la decisió i òbviament la meva opinió és irrellevant”, ha explicat sobre la presència a l’entitat del denominat Fons de Reestructuració Ordenada Bancària, organisme públic que avui controla el 16% de les accions.

Un altre dels assumptes que avui ha ocupat la presentació del pla de CaixaBank pels pròxims tres anys és l’impacte econòmic de la guerra d’Ucraïna sobre l’activitat bancària. En aquest sentit, el conseller delegat de l’entitat, Gonzalo Gortázar ha apuntat que, en termes de morositat, CaixaBank està observant un bon comportament. De fet, l’objectiu de l’entitat és situar-la per sota del 3%. “No baixarà per sota del 3% sola, baixarà perquè la gestionarem”, ha apuntat abans de dir que ja està per sota del nivell de morositat previ a la pandèmia. “Estem tenint una bona experiència de repagament dels crèdits ICO”, ha agregat.

Preguntats per una eventual retallada de la plantilla o de la xarxa d’oficines actual, la més extensa de tot l’Estat, Goirigolzarri ha afirmat que l’entitat se sent còmoda amb la seva estructura actual i no contempla realitzar nous ajustos els pròxims anys tot i l’auge del negoci digital. “Aquest és l’entorn en el qual ens volem moure els propers tres anys”, ha apuntat. El president de l’entitat també ha descartat adquisicions o fusions en l’àmbit nacional o internacional els pròxims tres anys. CaixaBank també descarta canvis en el seu mercat a Portugal i Angola.

En termes macroeconòmics, CaixaBank contempla al seu pla pel 2022-2024 un ritme de creixement sostingut tant a Espanya com a Portugal, els seus dos mercats prioritaris. Tot i això, l’entitat ha “condicionat” aquesta evolució a la incertesa generada per la invasió d’Ucraïna. Així, pel 2022 preveu un creixement interanual del PIB del 4,2%, que es retallarà al 3,8% el 2023 i al 2,2% l’any 2024.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,525