Dimarts 16 agost 2022

La Generalitat va destinar 109 milions d’euros a ajuts per habitatges el 2016, un 30% més que l’any anterior

|

Redacció

La Generalitat va destinar fins a 109,2 milions d’euros a polítiques socials d’habitatges durant el 2016, un 30% més que l’any anterior, la xifra més elevada en la història del Govern. Aquesta important inversió ha ajudat a més de 88.000 famílies a accedir a un domicili o mantenir-lo, i han evitat de forma directe fins a 4.480 desnonaments. La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, ha explicat avui que el Govern ha treballat tant donant resposta a situacions d’emergència residencial com a través de l’atenció a ciutadans amb dificultats d’accés i manteniment de l’habitatge.

Durant la roda de premsa, Borràs ha destacat el ”sobreesforç” que suposa per a la Generalitat aquest increment de recursos que es destinen a programes socials per a l’habitatge quan des del govern espanyol s’estan transferint la meitat del recursos que s’enviaven l’any 2009. Es donen més diners que mai quan es reben menys diners que mai, ha explicat la consellera.

El Govern gestiona actualment 27.252 habitatges, 9.154 dels quals formen part del parc privat, però són destinats a lloguer social a través de l’executiu català. D’altra banda, la Generalitat ha lliurat al parc públic 1.350 domicilis, el 50% a les comarques de Barcelona.

Nou portal i campanya de publicitat

La consellera també ha anunciat avui l’inci d’una nova campanya publicitària, titulada “Una porta oberta a l’habitatge”, per tal “que els ciutadans coneguin aquestes eines i sàpiguen que davant del seu problema, l’administració pot ajudar-los a trobar una solució”. A la vegada, la Generalitat habilitarà una nova web, habitatge.gencat.cat, que inclourà informació, tràmits, informes sobre el sector de l’habitatge o guies, entre d’altres.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,517