Setmanari digtal d'economia

Expliquem l'espoli fiscal que pateixen els Països Catalans

Dijous 21 setembre 2023

Garamendi reclama un factor de sostenibilitat de les pensions per evitar la “ruïna” de l’Estat davant l’augment de l’IPC

El president de la CEOE adverteix que "qualsevol desfasament" pot suposar entre 13.000 i 15.000 MEUR més de dèficit

|

El president de la CEOE, Antonio Garamendi, ha reclamat que s’introdueixi un factor de sostenibilitat a les pensions per evitar la “ruïna” de l’Estat si les prestacions s’actualitzen amb els nivells “desbocats” d’inflació actuals. En una atenció als mitjans de Barcelona, Garamendi ha advertit que “qualsevol desfasament” del càlcul de les pensions pot suposar “13.000, 14.000 o 15.000 milions que anirien al dèficit de l’Estat”. Per aquest motiu, el dirigent patronal ha reclamat “anar amb compte” i ha apuntat que les institucions europees podrien retirar els estímuls a l’economia a partir de juliol. “Hi ha d’haver un factor de sostenibilitat perquè si no portarem a la ruïna al sistema”, ha dit.

Pel que fa a l’acord per a l’ocupació i la negociació col·lectiva, l’AENC on s’emmarquen els convenis, Garamendi també ha rebutjat que no s’indexi la pujada de la inflació als salaris pels perjudicis que pot provocar a l’empresariat. El líder de la patronal ha subratllat que moltes companyies, especialment les més petites, “estan en una situació molt complicada”, amb problemes de solvència.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,484