Setmanari digtal d'economia

Dilluns 28 novembre 2022

Garamendi guanya les eleccions a la presidència de la CEOE amb el 83% dels vots

Guinda, la candidata de Foment del Treball, només obté el 13,5% dels suports

|

L’actual president de la CEOE, Antonio Garamendi, ha guanyat les eleccions a la presidència de la patronal espanyola celebrades aquest dimecres amb el 83% dels vots. Així doncs, l’empresari basc revalida el càrrec quatre anys més després d’haver aconseguit 534 vots dels 643 emesos. L’única competidora de Garamendi, la vicepresidenta de Foment del Treball, Virginia Guinda, només ha obtingut el 13,5% dels suports -87 vots-. L’empresària catalana va presentar la seva candidatura avalada per la patronal catalana fa vint dies amb l’objectiu d’impulsar una CEOE “més participativa” amb més pes dels territoris i dels diferents sectors.

En un discurs dirigit a l’assemblea després de ser proclamat guanyador, Garamendi ha afirmat que cal sortir d’aquests comicis amb “unitat”. “Treballem junts, units, en aquests anys difícils. El que us demano i prometo és que sempre he treballat per unir, crear, sumar i que ho continuaré fent”, ha dit, i ha agraït la participació. L’altra candidata, Guinda, ha reivindicat que la seva candidatura ha “aconseguit reflectir que és desitjable que hi hagi més debat intern” i s’ha mostrat “contenta” de la seva aportació. “Comença una nova etapa”, ha dit en una breu declaració després de la proclamació de resultats.

En una atenció als mitjans posterior, Garamendi ha assegurat que “no està en la seva ment de cap manera plantejar” que Foment del Treball pugui sortir de la CEOE després d’haver intentat disputar-li la presidència. Tot i això, el president de la patronal espanyola ha remarcat que parlarà amb l’organització. Garamendi disposava del suport de la resta de patronals territorials amb l’única excepció de Catalunya i també afirmava tenir lligats els vots de les grans organitzacions sectorials. Aquest suport majoritari s’ha vist reflectit en els resultats de les votacions s’han produït al llarg del matí, a partir de les 10 hores i fins a les 13.30 h.

Voluntat d’acord
El president de la CEOE ha reivindicat la feina feta els últims anys i els 14 acords tripartits que ha tancat amb els sindicats i el govern espanyol. “Generen pau social. La millor infraestructura del país és el diàleg”, ha defensat, i ha garantit que continuarà amb predisposició de negociar en el marc del diàleg social sense donar xecs en blanc. Garamendi també ha mostrat “preocupació” per les polèmiques de les darreres setmanes del govern espanyol amb “lleis a la carta” o normes que manquen de “qualitat” amb “situacions totalment rocambolesques”.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,500

Publireportatge