Setmanari digtal d'economia

Dilluns 28 novembre 2022

Gairebé la meitat dels ciutadans de l’Estat vol més informació sobre com es gasten els fons europeus a Espanya

El canvi climàtic creix “exponencialment” com una de les grans preocupacions dels europeus, segons l’Eurobaròmetre

|

Un 49% dels espanyols vol més informació sobre com es gasten els fons europeus a l’Estat, tal i com recull la nova publicació de l’Eurobaròmetre. Les enquestes, realitzades entre el novembre i desembre del 2021, mostren que gairebé un 45% dels ciutadans de la UE demanen més informació sobre com es gestionen els fons comunitaris en el seu país. L’Eurobaròmetre també destaca que el canvi climàtic creix “exponencialment” com una de les grans preocupacions dels ciutadans de la Unió . Amb relació a les dades, fonts del Parlament Europeu que han encarregat l’estudi, destaquen que “la salut pública sempre ha estat la preocupació principal, però l’acció contra el canvi climàtic ha crescut exponencialment en els últims anys”.

Les dades mostren que un 30% de la ciutadania europea demana més informació sobre les conseqüències que tenen les polítiques europees en el seu país, així com també més concreció en l’activitat que els europarlamentaris dels seus països fan en les institucions europees. Pel que fa a les preocupacions dels ciutadans de la UE, la salut pública es manté com la màxima prioritat (42%), seguida de la lluita contra la pobresa i l’exclusió social (40%), i l’acció contra canvi climàtic (39%), que creix exponencialment i es manté entre les màximes prioritats.

D’altra banda, els resultats mostren que gairebé la meitat dels europeus (49%) té una imatge positiva de la UE. Les dades mostren que des de l’inici de la pandèmia per la covid-19 la visió que la ciutadania té de la Unió s’ha reforçat de forma considerable. No obstant això, Espanya es manté com a un dels països amb un posicionament poc clar respecte la comunitat europea. Un 41% dels espanyols qualifica de “neutral” la UE. En quant a democràcia, una mica més de la meitat de la ciutadania europea (52%) està satisfeta amb els nivells democràtics de la UE.

Pel que fa en la imatge del Parlament Europeu, les dades es mantenen estables des del 2020. Un 36% dels ciutadans europeus té una imatge positiva de la institució, malgrat que un 58% reclama que s’enforteixi el rol que aquest té. Entre els que volen que el Parlament Europeu jugui un paper més important dins la comunitat europea hi ha Espanya, amb un 77% a favor. La democràcia (32%), la llibertat d’expressió i de pensament (27%), i la defensa dels drets humans a nivell global (25%), són els principals valors que els ciutadans demanen que el Parlament reforci.

L’Eurobaròmetre també recull que set de cada deu europeus considera que el seu país s’ha beneficiat de formar part de la UE. Vuit de cada deu espanyols considera que Espanya s’ha beneficiat en aquest sentit.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,500

Publireportatge