Dimarts 19 octubre 2021

Foment espera una millora de la competitivitat dels sectors exportadors catalans després de la victòria de Biden

La patronal confia que la nova administració treballi per eliminar aranzels a productes agroalimentaris europeus

|

Foment del Treball Nacional espera que el nou president dels Estats Units, Joe Biden, treballi per superar els “desacords” del passat i “rellançar” les relacions transatlàntiques en tots els àmbits. En concret, confia que la nova administració treballi amb la Comissió Europea per eliminar els aranzels imposats a diversos productes agroalimentaris europeus, que estan tenint una “gran repercussió” en les exportacions catalanes cap als Estats Units. Productes com el vi, l’oli o determinades carns es veuen afectades per aquest aranzel i fan perdre competitivitat als productes catalans en el mercat estatunidenc.

La patronal ha ressaltat que cal tornar a potenciar el “llaç transatlàntic” basat en el multilateralisme i lliure comerç i ha destacat la necessitat de “restablir” els llaços de confiança mútua. Per aquest motiu, la confederació entén que és necessari que durant els pròxims mesos els Estats Units i la Unió Europea donin passes encaminades a augmentar el flux dels intercanvis comercials i potenciar les inversions en ambdós costats de l’Atlàntic.

Actualment, Catalunya és un important destí d’inversió estrangera directa per part dels Estats Units. “Confiem a donar la benvinguda a moltes més empreses nord-americanes al mercat català”, ha destacat la patronal. Així mateix, Foment ha posat de manifest les grans oportunitats que representa aquest mercat per a totes les empreses catalanes, on un bon nombre de companyies ja hi està present i desenvolupen les activitats amb “notable èxit”.

Segueix-nos

680
1,486