Dijous 27 gener 2022

Foment del Treball celebra els 250 anys entregant medalles commemoratives a Isidre Fainé i l’associació tèxtil AITPA

La patronal també reconeix la tasca d'empreses com Wallbox, Fluidra o el Grup Sorigué en els premis Carles Ferrer Salat

|

Foment del Treball entregarà al president de la Fundació Bancària La Caixa, Isidre Fainé i a l’Associació Industrial Tèxtil del Procés Cotoner (AITPA) les medalles commemoratives del 250è aniversari de la patronal. L’acte se celebrarà aquest dilluns al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) i estarà presidit pel rei Felip VI. En el cas de Fainé, la patronal vol reconèixer “la seva trajectòria empresarial i el seu compromís social”, mentre que de l’AITPA destaca que “simbolitza els orígens de Foment, perquè agrupa la història de la indústria tèxtil, un sector pioner en la industrialització a l’Estat”. Per altra banda, la patronal també reivindicarà la tasca de diferents empreses en els XIV premis Carles Ferrer Salat. En els premis Carles Ferrer Salat, la patronal premiarà vuit empreses entre sis categories. En l’àmbit del compromís social, el jurat destaca la feina del Grup Sorigué per la seva “vocació i labor social” i per “afavorir la integració de persones en risc d’exclusió social”, així com per donar suport a l’art contemporani i impulsar diverses iniciatives i mesures durant la crisi de la covid-19.

En la categoria de medi ambient, la patronal presidida per Josep Sánchez Llibre reconeixerà a Hercal Diggers, una companyia especialitzada en demolicions, excavacions i edificació i que ha aplicat nous processos per afavorir una producció més sostenible amb el medi ambient. Quant a la categoria d’igualtat, el reconeixement serà per la cadena de supermercats Carrefour, per haver desenvolupat un pla central centrat a prevenir l’assetjament i la discriminació, així com garantir la igualtat de tracte i oportunitat en els processos de selecció, promoció interna i en la retribució.

En les categories d’internacionalització i innovació s’atorgaran dos guardons ex-aequo. Pel que fa al premi a la internacionalització, Foment ha escollit l’empresa de piscines Fluidra i la companyia especialitzada en la producció de carregadors elèctrics Wallbox. De Fluidra destaca “la seva capacitat per posicionar-se en l’àmbit internacional, convertint-se en ambaixadora de qualitat, competitivitat i excel·lència del sector empresarial català”. En el cas de Wallbox, menciona “la seva ràpida capacitat de creixement i posicionament global”.

En relació amb el premi d’innovació, els guardonats seran el grup Eulen i la Fundació Cugat. D’Eulen en destaca la posada en marxa de la sala de transformació digital virtual, un projecte que té com a objectiu fomentar la incorporació de la cultura digital en els seus processos, tan interns com aquells vinculats amb el client. Quant a la Fundació Cugat, Foment ha volgut posar en relleu la seva “capacitat d’innovació en el tractament de patologies de traumatologia, ortopèdia i fisioteràpia”, així com “els avenços en teràpies biològiques i regeneratives”. Finalment, el guardó en la categoria pime de l’any –és la tercera vegada que s’entrega el premi- serà per Bellapart, una empresa familiar amb més de 80 anys de trajectòria que Foment destaca per “treballar amb primeres figures de l’arquitectura i projectes de renom en l’àmbit del vidre”.

En la cerimònia d’entrega també està prevista l’assistència del president de la Generalitat, Pere Aragonès; el ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá; la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez; l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; el president d’Aragó, Javier Lambán, i el president de la Comunitat Valenciana, Ximo Puig. L’edició d’enguany també ha comptat amb el suport de la farmacèutica Boehringer Ingelheim, CaixaBank, Endesa, Repsol, PricewaterhouseCoopers (PwC) i Telefónica, així com amb la col·laboració de Glovo, Grant Thornton, Naturgy, l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,501