Dijous 27 gener 2022

Fluidra obté un benefici d’1,6 MEUR durant el primer trimestre tot i l’impacte de la covid-19

Les vendes van créixer un 0,9%, fins als 315,8 milions d'euros

|

L’empresa catalana Fluidra ha obtingut un benefici net d’1,6 milions d’euros durant el primer trimestre tot i l’impacte de la covid-19 davant les pèrdues de 2,6 milions en el mateix període de l’any passat per la integració de Zodiac, segons ha informat l’empresa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). L’Ebitda va créixer un 2,9% fins arribar als 51,4 milions d’euros i un increment de les vendes del 0,9% fins als 315,8 milions d’euros. Segons Fluidra, les sinèrgies de despeses i la resta d’iniciatives per a la millora de marges continuen registrant molt bon comportament i la generació de caixa ha permès reduir el deute financer net en un 6,2%, fins als 804 milions d’euros, tot i les inversions fetes a M&A.

L’inici de l’any va ser molt positiu per a la companyia, amb creixements de doble dígit al gener i febrer, i bons nivell de rendibilitat fins a l’arribada de la pandèmia. Els seus efectes van variar d’uns països a altres en funció de l’impacte. Durant la segona meitat de març, les mesures de confinament a països com Itàlia, França i Espanya van impedir que l’activitat es desenvolupés amb normalitat, segons ha explicat Fluidra en un comunicat.

Per àrees geogràfiques, el creixement de les vendes a l’Amèrica del Nord va ser del 12,8%, mentre que a la resta d’Europa l’increment va ser del 10,6%. El bon comportament en aquestes regions va permetre compensar el del sud d’Europa, que va tancar el trimestre amb un descens del 13,2%. Pel que fa a la resta del món, l’augment va ser del 2,1%.

Per unitats de negoci, les vendes en la unitat de Piscina Comercial van créixer un 11,5%, impulsades per l’Europa de l’Est, Pròxim Orient i Àsia. En la divisió de Piscina Residencial, les vendes van créixer un 1,4%, fins als 219 milions d’euros, impulsades per la bona evolució dels productes de la gamma d’escalfadors a gas i equipament d’il·luminació.

De cara els propers mesos, la companyia ha constatat una ràpida recuperació en les zones on s’estan aixecant les mesures, registrant una forta demanda sostinguda. A més, el fet d’haver-se de quedar a casa com a conseqüència de la covid-19 fa que la companyia calculi tenir uns bons resultats al final d’aquest any tot i la situació extraordinària causada per la pandèmia.

Pel president executiu de Fluidra, Eloi Planes, ha estat un primer trimestre “molt positiu” si es té en compte el context a nivell mundial i ha expressat el seu agraïment als seus treballadors per la seva “absoluta dedicació i compromís” amb la companyia i els seus clients.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,502