Dimarts 7 desembre 2021

Fecavem adverteix que l’impost català al CO2 farà que molts vehicles es matriculin fora

La xifra a pagar pot variar molt segons el model del vehicle

|

La Federació Catalana de l’Automoció (Fecavem) ha advertit aquest dijous que l’impost sobre les emissions de diòxid de carboni dels vehicles de tracció mecànica provocarà que moltes persones mirin de matricular els seus vehicles fora de Catalunya. En un comunicat aquest dijous, la patronal ha criticat l’entrada en vigor de l’impost, l’endemà que l’Agència Tributària de Catalunya ha publicat el padró definitiu dels vehicles amb quota a pagar per l’impost, que ascendeix a 2,2 milions de vehicles.

També ha criticat que la xifra final de l’impost no s’entén perquè varia en funció de les característiques de cada automòbil i “s’obté a través d’un algoritme complicat que no s’ha explicat”. Així, ha advertit que l’import pot anar des dels tres euros als 300 però que la xifra final es podrà arribar “a duplicar” en el següent impost del 2022 que farà referència a l’exercici del 2021.

El president de Fecavem i el Gremi del Motor, Jaume Roura, han demanat al vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat, Jordi Puigneró, que apliqui el criteri que Catalunya no tingui més impostos que la resta de comunitats.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,497