Dijous 22 abril 2021

Eurocontrol detecta un augment “significatiu” del tràfic aeri i diu que a l’agost ja operaran el 50% dels vols habituals

Ryanair torna a liderar el mercat europeu reactivant amb força la seva activitat aquestes últimes setmanes

|

L’Organització Europea per a la Seguretat de la Navegació Àrea (Eurocontrol) ha detectat un augment “significatiu” del tràfic aeri des de la reobertura de fronteres a la Unió Europea a meitats de juny i ara anticipa que a l’agost ja operaran el 50% dels vols habituals. Eurocontrol ha millorat les seves previsions inicials i en el seu darrer informe pronostica que a finals de juliol l’activitat aèria serà superior al 40% de l’habitual per aquesta època de l’any. Ryanair està liderant la recuperació del sector amb la reactivació de vols més gran “amb diferència” d’Europa, segons Eurocontrol. Així, torna a situar-se com el grup aeri europeu amb més vols al vell continent, per davant de Lufthansa, Air France i IAG (Vueling, Iberia).

“El tràfic dels grans grups aeris va augmentar de forma constant la setmana passada”, ha assegurat aquest dilluns el director d’Eurocontrol, Eamonn Brennan. L’organització remarca que gairebé totes les aerolínies europees han incrementat les seves operacions de forma “significativa” des de l’1 de juliol.

Coincidint amb l’inici de la temporada d’estiu i el relaxament de les restriccions per la covid-19, Eurocontrol veu especialment una major activitat aèria als estats del sud d’Europa, sobretot a Espanya, Itàlia, Grècia i Portugal. De fet, les dues rutes amb més moviments d’aquests últims dies són les que van d’Alemanya i el Regne Unit cap a l’estat espanyol.

Segueix-nos

680
1,474