Dimecres 1 desembre 2021

Esteve introdueix el seu primer medicament propi als Estats Units després de rebre el vistiplau de l’FDA

La companyia xifra en 60 milions de persones el mercat potencial del nou producte, destinat a combatre el dolor agut

|

Esteve ha rebut l’aprovació de l’Administració de Medicaments i Aliments dels Estats Units (FDA, per les seves sigles en anglès) per comercialitzar Seglentis al país nord-americà, un fàrmac per tractar el dolor agut en adults. Es tracta del primer producte desenvolupat i patentat íntegrament per l’equip d’I+D d’Esteve que rep el vistiplau de l’FDA. “Per nosaltres és un esdeveniment històric i que, a més, ens fa més atractius”, comenta en declaracions a l’ACN el director científic de la companyia, Carlos Plaza. Esteve no ha facilitat dades sobre el volum de vendes que pot assolir el nou medicament, però assegura que contribuirà de forma “rellevant” al creixement del grup i xifra en 60 milions de persones el mercat potencial als Estats Units.

Des de l’empresa preveuen iniciar la comercialització del producte a principis de 2022, quan quedin tancat els últims serrells des del punt de vista regulador. De moment, Seglentis només es vendrà als Estats Units, tot i que la intenció de la companyia passa per fer-lo arribar a altres mercats com Europa, l’Àsia o l’Amèrica Llatina. “El nostre objectiu és seguir movent el projecte, ja que tenim la patent”, apunta Plaza. En aquest sentit, confia que l’aprovació per part de l’FDA faciliti l’arribada del medicament a altres països.

Seglentis és un medicament compost per una forma de cocristall de celecoxib –antiinflamatori- i tramadol –analgèsic- per combatre el dolor agut en adults. A diferència dels tractaments habituals, el fàrmac ofereix una nova opció de tractament alineada amb l’analgèsia multimodal, actualment considerada l’estàndard d’atenció per al control del dolor. Per comercialitzar-lo els Estats Units, la companyia ho farà a través de Kowa Pharmaceuticals America, una farmacèutica japonesa amb qui Esteve va arribar a un acord.

El producte és el resultat d’onze anys d’investigació. Durant tot aquest temps, Esteve ha dut a terme els estudis preclínics, cinc estudis clínics de fase I, un estudi clínica de fase II i un estudi clínic de fase III. En total hi ha participat més de mil pacients, procedents principalment dels Estats Units, el Canadà i Europa. Per conseller delegat d’Esteve, Staffan Schüberg, “aquesta fita omple l’empresa d’orgull, ja que suposa el reconeixement d’uns esforços per satisfer les necessitats dels pacients i abordar els reptes actuals del tractament del dolor agut”.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,495