Diumenge, 26 Gener 2020

Espanya tornarà a col·laborar amb l’Aràbia Saudita en el tràfic d’armes

El règim saudita torna a incloure a el port de Motril en la ruta de l'trànsit d'armament

|

El Bahri Hofuf arribarà a la terminal marítima andalusa el pròxim 14 de gener, provinent de Baltimore (EUA). El proppassat 10 de desembre, un altre vaixell de la naviliera àrab, el Bahri Abha, va fer escala a Sagunt sota absolut hermetisme. Diferents organitzacions reclamen que l’Executiu en funcions impedeixi que s’utilitzin ports espanyols per carregar armes.

El vaixell saudita que es dirigeix ​​a Motril va transportar armes per atacar el Iemen i es pot repetir la història de fa poc a Sagunt: ocultació de dades sobre la càrrega per part del gobierno i protestes al port per part de la plataforma Armes Sota Control -integrada per Greenpeace, Amnistia Internacional, Intermón Oxfam i FundiPau.

El Bhari Hofuf ja ha sortit de Baltimore, als EUA, després de fer una ruta que també va incloure escales en altres tres ports nord-americans -Houston, Savannah i Wilmington-. Segons Luis Arbide, portaveu de la comissió La Guerra Comença Aquí del col·lectiu Ongi Etorri Errefuxiatuak (Benvinguts Refugiats), les escales dels vaixells saudites en diferents ports dels Estats Units tenen com a objectiu la càrrega d’armament. “Segons dades del període 2013-2017, EUA proveeix el 61% de les armes que utilitza l’Aràbia Saudita”, afirma l’activista.

Ara falta conèixer què farà el Bhari Hofuf al port de Motril, així com les raons per les quals l’Aràbia Saudita ha recuperat definitivament a Espanya en la ruta dels seus vaixells. Motril no figurava en els fulls de ruta de la naviliera saudita des de gener de 2019, quan el Bhari Yanbu va fer escala en aquest port.

Segons han denunciat reiteradament diferents organitzacions de drets humans i grups antimilitaristes, el règim utilitza els seus vaixells per carregar armament que posteriorment és utilitzat en els atacs contra la població civil al Iemen, on ja han mort unes 233.000 persones.

Publicitat

Seguiu-nos a: