Dimecres 18 maig 2022

Espanya i Portugal van enviar dijous a la CE la proposta conjunta per limitar el preu del gas

"Esperem comptar amb el vistiplau i posar-ho en marxa els pròxims dies", va afegir Sánchez davant l'empresariat català a la reunió anual del Cercle d'Economia

|

Espanya i Portugal van enviar aquest dijous a la tarda la seva proposta conjunta per limitar el preu del gas després de setmanes d'”àrdues negociacions tècniques”, segons ha anunciat aquest divendres el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en el discurs de clausura de la 37a edició de la Reunió Anual del Cercle d’Economia. En la seva intervenció, Sánchez ha insistit que els dos governs van assolir un “acord molt important” i ha agraït l”empatia” de la Comissió Europa. “Esperem que sigui la definitiva”, ha assenyalat Sánchez.

A l’arribada a la reunió amb els seus homòlegs europeus a Brussel·les, la vicepresidenta tercera espanyola i ministra per a la Transició Energètica, Teresa Ribera, ja va explicar que s’ajornaria fins a aquesta setmana l’aprovació del mecanisme pactat amb la Comissió Europea per limitar el preu del gas a una mitjana de 50 euros i reduir així la factura de la llum.

Davant l’empresariat català congregat en la reunió anual del Cercle d’Economia, el president del govern espanyol va mostrar la seva esperança perquè la proposta remesa amb Portugal a les autoritats europees sigui “definitiva”. “Esperem comptar amb el vistiplau preliminar i posar-ho en mara al llarg els pròxims dies”. I no se n’ha pogut estar d’abocar les tradicionals lloances a Catalunya, sempre que es parla d’economia per dir que “Catalunya té el “talent, el capital social, la infraestructura i la història necessàries” per ser un dels territoris que “liderin el progrés”, tant a Espanya com a Europa. El de sempre: que treballem per a ells mentre que ells es limitaran a regalar-nos l’oïda amb bones paraules.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,512