Setmanari digtal d'economia

Dilluns 27 març 2023

Escòcia s’afanya a crear un Banc Nacional per ajudar a “reconstruir” el país

L'SNP té l'objectiu de restablir l'economia d'Escòcia avançant plans per a un nou Scottish Bank

|

Nicola Sturgeon ha anunciat que vol tenir el nou Banc Nacional d’Escòcia en funcionament a finals d’aquest any 2020 amb dos bilions de lliures compromesos per a la inversió en empreses escoceses durant deu anys (al voltant de l’1,3 per cent del PIB d’Escòcia). El seu paper principal serà fer inversions a llarg termini en empreses escoceses.

Segons informa l’Express, El SNP diu que les principals missions del banc inclouen centrar-se en la inversió amb l’objectiu assolir una transició justa cap a les emissions netes de carboni per al 2045, ampliant la igualtat d’oportunitats mitjançant la millora dels llocs de treball i aprofitant la innovació. Aquestes missions bàsiques, segons el govern escocès, ajudaran a afrontar els reptes clau i a crear un creixement econòmic inclusiu i a llarg termini.

L’administració dirigida per l’SNP diu que això permetrà al Banc jugar un paper important en el suport a la recuperació econòmica d’Escòcia del coronavirus. Així, l’informe del govern escocès apunta: “Les missions del Banc són d’una gran importància i seran encara més rellevants després del xoc de COVID-19 per ajudar a donar suport a la recuperació econòmica. El concepte seria similar al del Banc Central Europeu.”

“Tot i que s’espera que el xoc inicial de COVID-19 sigui més curt que el caràcter a llarg termini de les missions, el Banc tindrà un paper clau en el suport a la recuperació d’Escòcia mitjançant una inversió pacient i sostinguda. Els impactes immediats de COVID-19 subratllen la necessitat del Banc i donen suport a l’adopció d’un enfocament d’inversió orientat a la missió”.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,499

Publireportatge