Endesa ja ha instal·lat més de 325.000 comptadors intel·ligents a les comarques gironines

0

ACN

Endesa ja ha instal·lat 325.170 comptadors intel·ligents a les comarques gironines, el que suposa el 66% del seu parc actual a la demarcació. La implementació del sistema de telegestió és un dels projectes clau de la companyia, que preveu invertir en aquesta partida 600 milions d’euros a tot l’Estat entre el 2015 i el 2018, data màxima que marca la legislació europea i espanyola per fer efectiu el canvi. Fins ara, a tot Catalunya ja hi ha 2,68 milions d’aquests comptadors instal·lats. Endesa, que ha decidit accelerar el procés d’instal·lació dels dispositius i preveu tenir-ne 9,2 milions col·locats en acabar l’any.

El pla de substitució de comptadors d’Endesa a les zones on opera com a companyia distribuïdora (Catalunya, Aragó, Andalusia, Balears i Canàries) implica la instal·lació de tot el parc de comptadors de clients amb potències contractades de fins a 15 kW i la instal·lació de 140.000 concentradors, que permeten comunicar el sistema amb els comptadors associats.

El comptador de telegestió, desenvolupat per Endesa a Espanya sobre la tecnologia implementada per la seva matriu Enel, permet realitzar operacions relacionades amb el subministrament, com canvis de comercialitzador o en les característiques del contracte, i altes o baixes dels clients de manera remota i en menys de 24 hores en la majoria dels casos.

La lectura horària ha permès, a més, eliminar les estimacions de la factura i que els clients tinguin informació detallada del seu consum, a través d’una corba horària que indica els consums de subministrament hora a hora durant un període establert.

La implementació d’aquests comptadors intel·ligents també suposa, per Endesa, un pas important en la lluita contra el frau elèctric, ja que aquests equips disposen de mecanismes que ajuden a la localització de possibles manipulacions mitjançant alarmes.
En total, a la demarcació de Barcelona ja s’ha instal·lat un 66% (1.819.205) del total de comptadors instal·lats, igual que a Girona (amb 325.170). A Lleida és un 65% (152.667) i finalment, a Tarragona, un 69% (386.902).

Endesa lidera la substitució de comptadors a Espanya i té previst mantenir el ritme de 7.200 nous dispositius instal·lats cada dia a la península, de manera que espera acabar l’any amb gairebé 9,2 milions de comptadors de telegestió, un 10% per sobre del que marca la normativa pel tancament d’aquest 2016

Comenta

Escriu el teu comentari
El teu nom aqui

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.