Divendres 12 agost 2022

Les empreses catalanes són pioneres en la digitalització gràcies al MWC

|

Redacció

Les empreses catalanes se situen per davant de les companyies del conjunt de l’Estat en digitalització segons el ‘Primer estudi sobre l’estat de digitalització de les empreses i administracions públiques’ de l’Observatori Vodafone de l’Empresa.

Una de les principals causes és l’herència del Mobile World Congress (MWC), que se celebra un cop a l’any a Barcelona. “Si hagués de donar un diagnòstic del perquè, diria que és pel llegat que està deixant el MWC a Catalunya i especialment a Barcelona amb un ecosistema d’empreses tecnològiques important”, ha assegurat el director territorial de Vodafone a Catalunya, Albert Buxadé.

Tot i estar per sobre de la mitjana de l’estat espanyol, Buxadé assegura que a les companyies catalanes encara els manca coneixement en noves tecnologies i tenen un grau de digitalització baix.

Conclusions de l’informe

A partir de 371 entrevistes a alts directius, l’informe constata que només un 34% de les empreses de més de 100 treballadors tenen un pla de digitalització, i només un 19% de pimes tenen una estratègia per implantar noves tecnologies.

Segons l’estudi, les empreses no estan abordant el canvi digital d’una forma planificada, sinó com a resposta a unes necessitats concretes segons van sorgint. La digitalització és una preocupació espontània per un 2% i està per darrere de factors com els impostos, la rendibilitat, els costos laborals, la competència, la captació de clients, l’evolució del mercat i la demanda de productes i serveis.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,518