Divendres 17 setembre 2021

Els treballadors del Sabadell ratifiquen l’acord que ha de permetre la sortida de 1.800 empleats de l’entitat

Els sindicats no entren a valorar la ruptura amb el BBVA, però asseguren que el seu objectiu és "mantenir l'ocupació"

|

Els treballadors del Banc Sabadell han ratificat aquest divendres l’acord al qual van arribar ahir sindicats i entitat sobre les condicions de sortida del pla de reestructuració, que comportarà la sortida de 1.800 empleats. A través d’un comunicat, Comissions Obreres ha informat que el 78,4% de la representació legal dels treballadors ha donat llum verda al document. Els sindicats que han subscrit l’acord han estat CCOO (amb un pes del 41,22%), la UGT (16,79%), SICAM-Aprobas (11,45%) i Quadres (8,91%). En la mateixa nota, CCOO apunta que els sindicats encara no poden entrar a valorar el trencament de les negociacions entre el BBVA i el Sabadell de cara a una fusió i assegura que el seu principal objectiu és “el manteniment de l’ocupació”.

La ratificació arriba just l’endemà que sindicats i empresa arribessin a un principi d’acord que, segons CCOO, presentava “millors condicions i garanties” per avançar “cap a un acord satisfactori”. En un comunicat emès aquest dijous, el sindicat va destacar que la signatura de l’acord suposaria “la culminació d’un procés” en el qual “un nombre important de persones poden desvincular-se del banc amb unes condicions molt superior a les que s’havien ofert fins ara”.

Condicions de prejubilacions i baixes incentivades
En el capítol de les prejubilacions – pels treballadors d’entre 56 i 62 anys- el Sabadell va acceptar abonar el 75% del salari anual assignat més el conveni especial amb una actualització de l’1% anual fins que l’empleat arribés als 63 anys. Com a màxim, els treballadors rebran 280.000 euros, tot i la quantitat puja a 300.000 euros pels que van néixer els anys 1962, 1963 i 1964. Per altra banda, si hi ha un canvi legislatiu que impliqui retardar l’edat de la jubilació anticipada, el conveni especial s’abonarà fins a la primera edat de jubilació anticipada, amb un màxim de 12 mesos.

Pels empleats de 63 i 64 anys, el pagament serà del 20% del salari anual assignat, mentre que pels de més de 65 anys el percentatge es redueix al 10% i quant a les baixes incentivades, els treballadors percebran una indemnització de 35 dies per any treballat amb un màxim de dues anualitats. En l’anterior reunió la proposta del Sabadell es reduïa a 35 dies per any treballat amb un màxim de 18 mesos.

Criteris d’adhesió
Els sindicats i el Sabadell també van acordar que les persones amb més de 40 anys d’antiguitat dins l’entitat tinguin preferència per adherir-se el pla de reestructuració. A banda, el banc es va comprometre a prioritzar les prejubilacions anticipades per sobre de les baixes incentivades. A més, l’acord inclou un compromís explícit de l’entitat a reubicar personal cap a aquelles zones on hi hagi un excés de demanda. Queden fora del pla de reestructuració determinats col·lectius de centres corporatius, com ara aquells que desenvolupen funcions que es consideren “estratègiques”. Finalment, es va acordar la creació d’una comissió de seguretat que vetllarà pel compliment de l’acord.

Segueix-nos

680
1,492