Dilluns, 06 de febrer del 2023

Els treballadors de la neteja viària i la recollida d’escombraries de Cerdanyola comença una vaga indefinida

La plantilla xifra en un 100% el seguiment de l'aturada per exigir millores al nou conveni laboral

|

Els treballadors del servei de neteja viària i de recollida d’escombraries de Cerdanyola del Vallès han començat aquest dimecres una vaga indefinida per reclamar millores laborals al nou conveni. La plantilla lamenta que les converses amb Prezero, adjudicatària del servei, estan estancades perquè la companyia “aplica una perversa lògica mercantilista i productivista”. Critiquen el veto de l’empresa a incorporar millores salarials, i consideren que la plantilla està carregant “amb la responsabilitat d’una gestió empresarial que no està donant els beneficis previstos”. Segons el comitè de vaga, l’aturada l’està seguint el 100% de la plantilla, sota el compliment dels serveis mínims.

Els sindicats volen que el nou conveni -caducat des del desembre del 2020- actualitzi els sous. Asseguren que la proposta de l’empresa és una congelació per al 2021 i una reducció del 2% per al 2022 i 2023. Davant l’oposició dels treballadors, s’hauria plantejat una nova proposta amb congelació de sous durant tres anys, tancant la porta a qualsevol increment ni regularització de l’IPC. Els treballadors, però, insisteixen en actualitzar els salaris en base a la inflació interanual, alhora que volen millores de caire social.

La plantilla lamenta el posicionament de la companyia i li retreu que les condicions de treball actuals son “molt precàries”. Assenyalen així, per exemple, les “incomptables” averies que han patit els vehicles durant els darrers mesos, “en situacions que no sempre garanteixen la seguretat i salut laboral”. En un comunicat, els sindicats insten l’Ajuntament de Cerdanyola a involucrar-se en les negociacions entre l’empresa i els treballadors per acordar un nou conveni i posar fi a la vaga.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,502

Publireportatge