Els treballadors catalans treballen set dies més que la resta d’espanyols per pagar els seus impostos

0
ACN

Redacció

Els contribuents catalans han de treballar fins a 188 dies de mitjana cada any per complir amb les seves obligacions tributàries, segons revela un estudi realitzat per la Fundación para el Avance de la Libertad i la Unión de Contribuyentes. Es tracta de set dies més que les 181 jornades que els ciutadans espanyols treballen, de mitjana, per poder cobrir el pagament de tot tipus d’impostos (directes i indirectes) i la cotització a la Seguretat Social.

Així, un empleat amb un sou mitjà anual de 24.400 euros bruts inverteix 102 dies en pagar les cotitzacions a la Seguretat Social, 37 jornades a pagar l’IRPF, 25 més a l’IVA, 12 a impostos especials i 5 a altres retribucions fiscals. Per tal de calcular aquestes xifra, l’estudi es basa en el cost laboral dels treballadors, que inclou no només el sou del empleats, sinó també les aportacions a la Seguretat Social que les empreses realitzen per cada persona contractada.

L’informe assenyala que Catalunya és la comunitat autònoma amb una major pressió recaptatòria de tot l’estat, i que els treballadors catalans han de guanyar fins a 613 euros anuals més que els ciutadans de La Rioja, la comunitat espanyola amb les obligacions fiscals més baixes, per pagar els seus impostos.

Per tal de posar de manifest aquest fenomen, els impulsors de l’estudi han determinat que, a nivell espanyol, el 2016 els treballadors no hauran guanyat prou per a cobrir totes les seves obligacions fiscals fins al 30 de juny, un dia abans que el 2015.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.