Divendres 17 setembre 2021

Els transportistes catalans demanen una moratòria de la ZBE per la dificultat de renovar les flotes

Argumenten que "adquirir vehicles nous no és possible fins d'aquí un any"

|

El president del Gremi de Transports i Logística de Catalunya, Antonio Martínez, ha demanat una moratòria de l’entrada en vigor de la zona de baixes emissions (ZBE) a Barcelona, prevista al juliol, per les dificultats que s’han trobat les empreses per renovar la flota de vehicles. Ha recordat “el fort impacte de la pandèmia” en el sector aquest any, ha mantingut que adquirir vehicles nous no és possible fins d’aquí un any i ha demanat refer els terminis de la mesura, en un comunicat aquest dijous.

En concret, segons Martínez no serà possible comprar vehicles fins d’aquí un any per l’augment de les comandes dels transportistes, després d’un 2020 en el qual pràcticament s’han paralitzat les vendes. A més, ha apuntat que, segons dades de l’Associació Nacional de Fabricants d’Automòbils i Camions (Anfac), els primers quatre mesos del 2021 s’ha incrementat en més del 45% la venda de cabines tractores respecte al 2020 i un 12% en comparació amb el 2019.

El president del Gremi de Transports ha recordat que a causa de l’esclat de la covid-19 hi ha hagut falta de subministrament d’alguns components electrònics d’Àsia, i ha advertit que aquesta situació ha provocat que el mercat de segona mà s’encareixi fins a un 20% a Espanya. Així mateix, ha reclamat que si es fixa un altre calendari sigui “més racional i en línia amb la realitat” del context econòmic i social actual.

Segueix-nos

680
1,492