Dilluns, 17 Juny 2019

Els taxistes donen fins divendres al Govern per estudiar la proposta que els VTC es lloguin 12 hores a l’avançada

Élite Taxi amenaça amb bloquejar els accessos al MWC i amb una vaga indefinida si Territori no accepta les seves propostes

|

El col·lectiu taxista ha donat de marge fins divendres al Govern perquè estudiï la viabilitat jurídica de la proposta que li ha posat sobre la taula, que el servei de vehicles de lloguer amb conductor, els anomenats VTC, s’hagin de contractar amb dotze hores d’antelació. El portaveu d’Élite Taxi, Alberto Álvarez, ha explicat que l’executiu els ha dit que divendres “com a molt tardar” els donaran alguna resposta “per bé o per mal”. Els taxistes els donen aquest marge abans de decidir si tiren endavant l’amenaça de bloquejar els accessos al Mobile World Congress (MWC) i de fer una vaga indefinida si no s’accepten les seves propostes.

La reunió tenia l’objectiu de parlar de les propostes dels taxistes sobre la llei catalana que regularà el servei VTC que ofereixen empreses com Uber o Cabify. Hi han assistit el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, i el director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa, per part de la Generalitat, i representants de les associacions representatives de taxistes.

A banda de la precontractació obligatòria del servei amb almenys 12 hores d’antelació, els taxistes també exigeixen que els VTC retorin a la base quan no transportin cap client.

Els taxistes han alertat que si boicotegen l’MWC, el saló “no es tornarà a celebrar mai més” a Barcelona, en paraules d’Álvarez.

Publicitat

Seguiu-nos a: