Dimarts, 23 Juliol 2019

Els taxistes avisen al Govern que li donen una “treva” i no descarten protestar pel Mobile “si no compleix”

El portaveu d'Elite Taxi, 'Tito' Álvarez, creu que Uber i Cabify no seguiran la normativa

|

El portaveu d’Elite Taxi, Alberto ‘Tito’ Álvarez, ha avisat que els taxistes donen una “treva” però que “si la Generalitat no compleix tornarem als carrers”. En una roda de premsa per valorar la decisió del sector d’acceptar la proposta del govern per regular els serveis VTC, Álvarez ha obert la porta a manifestar-se durant el Mobile World Congress; precisament una de les línies vermelles que va posar la Generalitat per negociar amb els taxistes. Álvarez s’ha mostrat satisfet amb l’acord, que entre altres punts preveu un mínim d’una hora d’antelació per contractar serveis VTC. També s’ha mostrat escèptic pel que fa el compliment de la normativa per part d’Uber i Cabify.
“Fins la setmana vinent, quan està previst que s’aprovi el decret dimarts i es publiqui dimecres, el sector del taxi ha decidit donar una treva perquè [la Generalitat] compleixi el que han dit”, assegura Álvarez, que en els darrers mesos s’ha erigit com la figura més visible dels taxistes en vaga. “Esperem seguir treballant perquè no es repeteixi el que ha passat aquesta setmana, perquè no ens agrada fer-ho”.

Després de l’ajustada victòria del sí en la votació de dimecres (2.508 vots a favor de la proposta del govern i 2.177 en contra), Álvarez ha reivindicat l’acord arribat amb la Generalitat per al sector del taxi i ha convidat els seus companys a valorar-lo: “Mentre alguns creuen que no hem aconseguit res, fora de Catalunya somiem amb el que tenim aquí”.

El líder sindical també ha demanat disculpes pels “actes de violència” per part dels taxistes en vaga, que van agredir periodistes i provocar desperfectes a desenes de vehicles VTC durant les protestes de la darrera setmana: “Demano perdó pels actes de violència. Cap treballador, sigui periodista o conductor VTC, mereix que li coartin la seva llibertat de treballar. L’enemic no és el conductor d’una VTC, sinó les empreses que utilitzen les VTC”.

Després de sis dies de protestes, Álvarez ha responsabilitzat la Generalitat de la vaga i l’ha acusat de “cometre un error” quan va anunciar la normativa preveient 15 minuts d’antelació per a les reserves d’Uber i Cabify “sense haver parlat amb les parts”.

Álvarez també s’ha referit a la seva dimissió com a portaveu del comitè de vaga, que es va produir dimecres durant una tensa assemblea a Plaça Catalunya: “Vaig dimitir perquè per molt nerviosos que estiguem ens hem de respectar. Vaig sortir a parlar i no em deixaven”. Álvarez ha matisat que segueix sent el portaveu d’Elite Taxi, el sindicat majoritari del sector.

El líder sindical ha rebutjat l’oferta de Cabify als taxistes per utilitzar la seva aplicació de mòbils perquè “no te’n pots anar amb els que et volen aniquilar”, i espera que cap taxista l’accepti: “Si no, no mereix ser taxista”. També ha descartat negociar amb Cabify i Uber la regulació del sector: “No volem seure a la mateixa taula que ells, només seurem als jutjats”.

Publicitat

Seguiu-nos a: