Setmanari digtal d'economia

Dissabte 1 octubre 2022

Els restauradors de Barcelona reclamen poder obrir de forma presencial fins a les nou de la nit

El Gremi critica la "discriminació" del sector i veu "il·lògic" que el Govern mantingui el tancament

|

El Gremi de Restauració de Barcelona ha criticat aquest dilluns la “discriminació que pateixen els bars i restaurants de Catalunya”, que tenen l’activitat suspesa i ara un nou horari més limitat per al repartiment a domicili i la recollida de menjar per culpa del toc de queda. En un comunicat, el Gremi assegura que el Govern hauria de substituir el tancament actual “per la represa de l’activitat de la restauració, de forma presencial” entre les sis del matí i les nou del vespre. “La reobertura hauria de ser immediata”, assegura el director del Gremi, Roger Pallarols, que considera que s’ha demostrat “la manca d’efectivitat de la mesura, ja que els contagis continuen augmentant”.

El Gremi considera “il·lògica” l’actitud del Govern de la Generalitat, i aposta per allargar el repartiment a domicili fins a les onze de la nit “per poder donar servei a les persones que acaben de treballar a les nou i que encara han de tornar als seus domicilis”.

Els restauradors es queixen que les administracions han fet “escassos esforços” per compatibilitzar la gestió sanitària i la crisi econòmica que genera. En aquest sentit, consideren que la conselleria d’Empresa hauria de formar part del PROCICAT, juntament amb Interior i Salut.

D’altra banda, el Gremi critica que el Govern ha fet “curt amb els 40 milions d’euros per compensar les pèrdues que ha generat el tancament de la restauració” durant 15 dies. En aquest sentit, apunten que l’ajut màxim per NIF és de 1.500 euros “i no és té en compte si l’empresa té un únic establiment o més d’un”.

A més, consideren que “la burocràcia resulta desmesurada” i preveuen que l’ingrés efectiu dels diners no arribin “fins al primer o segon trimestre del 2021”. També creuen que restauració i estètica no haurien de tenir les mateixes condicions ja que els costos dels primers “són molt més elevats”.

“Creure que una almoina, que probablement no arribarà ni als 1.000 euros, pot pal·liar les pèrdues que arrossega la restauració sembla una broma de mal gust”, afirma Pallarols.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,516

Publireportatge