Dilluns, 17 Juny 2019

Els preus pugen un 1,9% al novembre

A l'Estat, l'IPC es va situar en l'1,7%

|

Els preus van pujar un 1,9% al novembre en relació al mateix mes de l’any passat i va situar la taxa d’inflació en l’índex més baix des de l’abril, segons ha informat aquest divendres l’Institut Nacional d’Estadística. Respecte el mes anterior, va baixar dues dècimes. Un dels factors que més ha incidit és el descens del transport (-1,4%), combinat amb el dels combustibles (-0,7%), tot i que en termes anuals aquestes cistelles van augmentar un 3,5% i un 6,4%.
Els mobles i articles de la llar és la que registra un menor creixement, amb sis dècimes més respecte el 2017, i l’oci i la cultura, que cauen un 0,6%. Pel que fa la resta de l’Estat, la inflació al novembre es a situar en l’1,7%, una dècima menys que l’any passat i sis dècimes inferior a la registrada al mes anterior, i confirma la dada avançada a finals del mes passat.
La inflació a Catalunya al novembre és de les més altes a l’Estat, només superada per Castella La-Manxa, amb un 2% i la mateixa que la Comunitat de Madrid, amb un 1,9%.

Per cistelles, de les que més van augmentar respecte el novembre de l’any passat van ser l’habitatge, l’aigua, l’electricitat, el gas i altres combustibles i el transport, amb un 3,4% i un 3,5%, respectivament, seguit de les begudes alcohòliques i tabac, amb un 2%, i les comunicacions, amb un 1,9%. En termes intermensuals, la categoria que més puja és el vestit i el calçat, amb un 5,4%, seguit de la sanitat, amb sis dècimes més. La resta es mantenen o registren caigudes, encapçalades pel transport (-1,4%) i els restaurants i hotels (-0,9%).

Publicitat

Seguiu-nos a: