Dijous 27 gener 2022

Els pressupostos preveuen 479 MEUR per a l’Institut Català de Finances

El gruix dels diners es destinaran al finançament del teixit empresarial i 52 milions a inversions de capital risc

|

Els pressupostos que ha aprovat aquest dimarts el consell executiu preveuen 479 milions d’euros per a l’Institut Català de Finances (ICF), que el govern vol convertir en la banca pública catalana culminant l’obtenció de la llicència bancària. En concret, 427 milions es destinaran al finançament del teixit empresarial, i 52 milions a inversions en instruments de capital risc. Dels 479 milions, 475 aniran directament a l’ICF, i 5 milions per les seves dues filials: 3 per Instruments Financers per a Empreses Innovadores i 2 per l’Institut Català de Finances de Capital.
Segons els indicadors publicats pel Govern, l’ICF ha ofert 550 milions d’euros en préstecs, 190 MEUR en avals i té 49,6 milions d’euros en capital risc.

L’objectiu d’Economia amb l’ICF és facilitar l’accés al finançament al teixit empresarial, especialment les pimes, emprenedors i entitats del món social per ajudar al creixement de l’economia. A més, es pretén cofinançar i convertir amb el sector financer privaat per “multiplicar els recursos de les empreses”.

Entre les prioritats de l’ICF hi haurà impulsar l’economia i l’habitatge social, l’economia verda, la innovació, la transformació tecnològica i el creixement, d’acord amb els objectius estratègics de l’agenda 2030. L’ICF s’ha de convertir, segons apunta el Govern, en un “referent en el suport als projectes catalans dels Next Generation i FEDER”.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,501