Dimarts, 23 Juliol 2019

Els immigrants ocupen 1 de cada 3 nous llocs de treball creats l’últim any

Adecco destaca la qualitat del mercat laboral català on tots els nous contractats de l’últim any tenen com a mínim la primera etapa de secundaria

|

ACN – Entre el tercer trimestre del 2017 i el mateix període d’aquest any a Catalunya s’han creat 77.300 nous llocs de treball, el 2,3% més, segons el ‘VI Monitor Anual Adecco Ocupació’. L’informe destaca la qualitat de l’ocupació creada a Catalunya, on totes les persones contractades l’últim any tenien com a mínim la primera etapa de secundaria, més del 50% dels contractes signats eren indefinits i prop de la meitat de l’ocupació es va crear en la branca d’activitats professionals, apunta Diego Barceló, autor de l’estudi. Adecco assegura que al mercat laboral català els immigrants, sobretot els no comunitaris, tenen un fort protagonisme. Els estrangers de fora de la UE han ocupat 26.300 llocs de treball, 1 de cada 3, amb un creixement del 8,3%.
El nombre de persones empleades procedents de països comunitaris han ocupat 200 llocs de treball, amb un creixement del 0,2%, mentre que els forans de països de fora de la UE han ocupat 26.300 llocs de treball, amb un creixement del 8,3%. Els contractats de nacionalitat espanyola han cobert 50.700 llocs de treball, amb un increment de l’1,8%.

L’informe Adecco assegura que Catalunya és la quarta autonomia amb una proporció més gran d’immigrants en relació amb el total d’ocupats, el 13,9% en contra de l’11,4% de la mitjana espanyola. Tot i això, en relació amb les xifres d’abans de la crisi del 2008, aquest pes de la immigració en el mercat de treball català s’ha reduït en 3,2 punts percentuals.

Per gènere, Adecco subratlla que aquest últim any, les dones han estat les més beneficiades en la creació d’ocupació, cobrint 41.700 llocs de treball, el 54% del total, i amb un creixement interanual del 2,7%. Els homes han ocupat 35.600 llocs de treball, el 46% del total i amb un augment del 2%.

L’informe Adecco destaca que l’últim any l’ocupació ha crescut a totes les comunitats autònomes amb l’excepció del Principat d’Astúries, on el nombre de llocs de treball ha reculat el 0,9%.

Les autonomies on ha crescut més l’ocupació en termes relatius ha estat Canàries (+6,3%), seguit de les Illes Balears (+6,1%), La Rioja (+5,9%) i Extremadura (+5,3%)

Publicitat

Seguiu-nos a: