Dijous 27 gener 2022

Els eurodiputats reclamen “regles clares” a les plataformes per evitar que “els usuaris estiguin en mans d’algoritmes”

Vestager admet que cal "protegir millor els ciutadans quan es connecten a Internet"

|

Els eurodiputats han reclamat aquest dilluns que s’estableixin “regles molt clares” a les plataformes d’Internet per evitar que “els usuaris estiguin en mans d’algoritmes”. En un debat al ple de l’Eurocambra sobre la futura legislació de serveis digitals que ha de presentar la Comissió Europea, els eurodiputats han exigit una normativa que obligui les plataformes a ser “transparents” per donar “seguretat” als usuaris, segons ha apuntat el socialista Alex Agius, ponent de l’informe sobre aquesta qüestió que votarà l’Eurocambra. En la seva intervenció en el debat, la vicepresidenta de la Comissió Margrethe Vestager ha coincidit que “cal protegir millor els ciutadans quan es connecten a Internet”.

“Hem de garantir en línia la seguretat que tenim fora de línia i també la llibertat d’expressió. És un equilibri difícil”, ha dit als eurodiputats Vestager, que ha insistit en la necessitat d’establir “un marc de rendició de comptes sòlid”.

En un debat que serveix per marcar la postura de l’Eurocambra sobre la legislació que ha de proposar l’executiu europeu, els eurodiputats han discutit aquest dilluns sobre la necessitat de regular els serveis digitals. Els membres del Parlament EUropeu votaran aquest dimarts l’informe, en el qual han participat les comissions parlamentaries de Mercat Interior, Afers Jurídics i Llibertats. Els resultats s’anunciaran dimecres.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,501