Diumenge 16 maig 2021

Els empleats d’Acciona llencen ous i cremen samarretes a la seu de l’empresa: “Estem molt enfadats i la cosa va a més”

Els treballadors han tallat durant una hora i mitja la circulació al Passeig de la Zona Franca de Barcelona

|

Vora uns dos-cents treballadors d’Acciona s’han concentrat aquest dijous davant la seu de l’empresa a Barcelona, situada a la Zona Franca, en una nova protesta contra l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que vol aplicar l’empresa i que afecta els més de 500 empleats que treballen com a subcontractats de Nissan. Durant la concentració d’aquest matí, la plantilla ha llençat ous i pintura contra l’edifici, ha cremat samarretes i ha tallat durant una hora i mitja la circulació de vehicles al Passeig de la Zona Franca, tot mostrant el seu descontentament davant l’actitud del grup multiservei davant la negociació de l’ERO. “Estem molts enfadats i la cosa només anirà a més”, ha expressat el secretari del comitè d’empresa, Alberto Serrano.

En la mateixa línia s’ha expressat el president del comitè d’empresa, Manuel Núñez, qui ha lamentat que les negociacions es mantinguin en punt mort per la “passivitat” d’Acciona. “L’empresa es limita a venir a les reunions per esgotar els terminis i la seva voluntat de negociació és nul·la”, apunta. En aquest sentit, Núñez confia que en els pròxims dies es produeixin un “gir de guió” i que la companyia parli “de solucions i no de conflictes”.

La d’avui és la segona protesta que té lloc just davant la seu d’Acciona a Barcelona. La primera es va celebrar el passat 3 de juny, pocs dies després que Nissan anunciés el tancament de les seves plantes a Barcelona. Llavors, la plantilla es trobava en un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO), tot i que l’empresa ja plantejava l’aplicació d’un expedient per causa ordinària.

Negociacions encallades
La manifestació d’avui arriba després que aquest dimecres se celebrés la tercera reunió entre el comitè d’empresa i la direcció per desencallar l’ERO. La trobada, que va comptar amb la mediació del Departament de Treball, no va aconseguir desencallar la situació. “Acciona segueix sense presentar la documentació necessària per tirar endavant l’ERO i no argumenta res”, es queixa Serrano.

En la reunió, els sindicats van exigir novament la retirada de l’ERO, garanties d’ocupació i reindustrialització i que els treballadors d’Acciona gaudissin de les mateixes condicions que van aconseguir els empleats de Nissan en el seu acord.

De cara a la setmana vinent, el comitè d’empresa i la direcció han convocat dues noves reunions –dimecres i divendres- a la seu dels Serveis Territorials de Treball, situada al carrer Albareda de Barcelona. Tot i que encara hi ha cert marge per resoldre la situació –el període de negociacions finalitza el 28 de setembre- els representants sindicals es mostren preocupats. Per un dels membres del comitè d’empresa, Juanma Seco, el temps “juga en contra” dels treballadors, tot i que també confia en un acord entre la plantilla i la companyia.

Segueix-nos

680
1,491