Dijous, 2 Abril 2020

Els col·legis tècnics reclamen aturar les obres de construcció i mesures per pal·liar les pèrdues

Arquitectes, aparelladors o enginyers lamenten les dificultats per garantir la protecció contra el covid-19

|

Els col·legis tècnics de Catalunya reclamen aturar les obres de construcció i mesures específiques per al sector per pal·liar les pèrdues derivades de la crisi del coronavirus. Arquitectes, aparelladors, enginyers i d’altres professionals han escrit una carta al govern espanyol demanant que s’aturi tota l’activitat del sector per “la impossibilitat de garantir les mesures de prevenció i seguretat contra el covid-19”. Els col·legis professionals defensen la “salut i la seguretat” dels seus col·lectius davant d’una crisi que avisen que “segueix fora de control”. “Cal un pas més i aplicar noves mesures extraordinàries i urgents perquè les actuals són insuficients”, afirmen els col·legis.

En aquest sentit, els col·legis tècnics diuen que en moltes obres i fàbriques i tallers auxiliars “és pràcticament inviable garantir les mesures de prevenció”. A més, indiquen que la majoria de les obres de construcció “no suposen un servei essencial”. Els signants emplacen al govern de Pedro Sánchez a impulsar “mesures econòmiques suficients per superar les pèrdues que es produeixin com a resultat de la paralització de l’activitat per força major”, amb l’objectiu final de “mantenir els llocs de treball i recuperar l’activitat de les empreses” i així contribuir a la recuperació econòmica.

La carta al govern espanyol la signen el Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Barcelona, el Consell de Col·legis d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Catalunya, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, el Col·legi d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunya, el Col·legi Oficial d’Enginyers de Forests a Catalunya, el Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona, el Col·legi Oficial d’Enginyeria Informàtica de Catalunya, el Col·legi d’Enginyers Tècnics d’Obres Públiques de Catalunya, l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació i l’Associació d’Enginyeria Tècnica de Telecomunicació de Catalunya (GrausTIC).

Publicitat

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Seguiu-nos a: