Setmanari digtal d'economia

Dimarts 27 setembre 2022

El valor real dels salaris a l’Estat es redueix un 4,5% respecte a l’any anterior, el segon país de l’OCDE on més cau

L'organisme preveu un alentiment en la millora de l'ocupació a la vegada que s'incrementen els costos de vida

|

El valor real dels salaris a Espanya ha caigut un 4,5% en l’últim any, segons dades publicades aquest divendres per l’Organització per la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE). Espanya ha sigut el segon país de l’organització on més han baixat els salaris reals, només superat per Grècia, on la caiguda interanual ha estat del 6,9%. L’informe apunta que els salaris nominals no augmenten a un ritme tan elevat com ho fa la inflació i es preveu que el poder adquisitiu de les famílies continuï decreixent durant el 2022. L’OCDE recomana als governs “estudiar fórmules per ajustar els salaris mínims oficials i mantenir de forma afectiva el poder adquisitiu dels treballadors amb sous més baixos”.

Pel que fa a la taxa d’atur als països de l’OCDE, aquesta es va situar al 4,9% al juliol, la xifra més baixa des de l’inici de la sèrie històrica, l’any 2001. Tot i això, assegura que “la desacceleració del creixement mundial implica que la millora de l’ocupació probablement també s’alentirà, a la vegada que les fortes pujades dels preus de l’energia i les matèries primeres estan generant una crisi del cost de la vida”.

L’informe apunta que l’enduriment de les condicions del mercat laboral ha provocat que les empreses de l’OCDE s’enfrontin a una manca de mà d’obra “sense precedents”. A la Unió Europea, quasi tres de cada deu empreses del sector manufacturer i de serveis han hagut d’efectuar talls de producció durant el segon trimestre de 2022 per falta de mà d’obra.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,515

Publireportatge