Dimarts 19 octubre 2021

El transport públic de l’àrea de Barcelona recupera el 100% de l’oferta al setembre

Els operadors prestaran tot el servei malgrat s'espera una demanda inferior com a mesura de protecció contra la covid-19

|

L’oferta del conjunt del transport públic a l’àrea de Barcelona serà a partir d’aquest mes de setembre la mateixa que l’any anterior. Es recuperarà, per tant, el 100% del servei, malgrat s’espera una demanda inferior a l’habitual. Els diferents operadors i l’Autoritat del Transport Metropolità, però, opten per facilitar la distribució dels usuaris com a mesura de protecció per la covid-19. L’única excepció serà el transport nocturn, que es mantindrà restringit com fins ara, i mentre es mantinguin les restriccions a l’oci nocturn. La majoria d’operadors recuperaran la totalitat del servei a partir del dilluns 31 d’agost, tot i que en alguns casos es preveu que es faci de manera progressiva.

En el cas del metro, a més, a partir del 14 de setembre s’incorporaran nous trens a les hores punta, de manera que l’oferta serà superior a l’habitual. Rodalies posposa fins al 14 de setembre la recuperació total de les línies R7 i R8, que donen servei a la UAB, i coincidint amb l’inici de curs.

També s’adaptarà a l’inici de curs el bus interurbà, que recuperarà l’oferta habitual en dia no lectiu a partir de l’1 de setembre i des del 14 de setembre es realitzarà l’oferta habitual dels períodes lectius. Bus TMB, per la seva banda, augmentarà l’oferta fins al 90% a partir del 31 d’agost i passarà al 100% a partir del 14 de setembre.

La demanda al mes d’agost cau a la meitat
Pel que fa a les dades del mes d’agost, la demanda al transport públic s’ha situat entre un 45% i un 60% de l’habitual, depenent de l’operador. A TRAM i metro la demanda ha arribat fins al 60%, als FGC entre el 53 i el 55%, mentre que a Rodalies ha caigut fins al 45% de l’habitual.

Segueix-nos

680
1,486