Setmanari digtal d'economia

Dilluns 28 novembre 2022

El tràfic de mercaderies al Port de Barcelona entre gener i juliol cau un 18,8% interanual per la pandèmia

Durant els set primers mesos de l'any s'han transportat 1,6 milions de contenidors, un 20,3% menys

|

El tràfic de mercaderies al Port de Barcelona entre gener i juliol va experimentar un descens del 18,8% interanual a causa de la pandèmia. Segons dades facilitades aquest dimecres pel port, durant els set primers mesos de l’any es van transportar un total de 33 milions de tones. Pel que fa al volum de contenidors, la infraestructura va registrar un tràfic d’1,6 milions de TEU (contenidors de 6,1 metres de llarg, 2,4 metres d’ample i 2,6 metres d’alt) fins al juliol, un 20,3% respecte al mateix període de l’any passat.

Malgrat tot, els contenidors plens d’exportació van registrar un descens del 3,4%, una xifra que el port considera “positiva” i que “confirma la resiliència de la indústria del país” tenint en compte la crisi de la covid-19 i, per altra banda, el tràfic corresponent a les importacions va registrar una baixada del 14,9% interanual.

El tràfic d’automòbils i el passatge continuen sent les activitats més afectades per la pandèmia. Pel que fa als vehicles nous, el port va transportar 219.491 unitats entre gener i juliol, un 46% menys en comparació amb els mateixos mesos de l’exercici anterior. Pel que fa al nombre de passatgers, la infraestructura va rebre 538.843 passatgers, un 77,9% menys respecte a l’any passat, amb una especial incidència en el tràfic de creuers (-87,8%).

Publicitat

Segueix-nos

680
1,500

Publireportatge