Dimarts 19 octubre 2021

El sector energètic a l’Estat va reduir un 7,2% les seves emissions de CO2 el 2019

Descens significatiu de la contaminació a la UE per la "clara caiguda" del consum de carbó, segons l'Eurostat

|

El sector energètic a l’Estat espanyol va reduir un 7,2% les seves emissions de CO₂ el 2019, segons les últimes dades de l’Eurostat, l’oficina estadística de la Unió Europea. Així, l’estat espanyol va ser el sisè estat de la UE on més van disminuir aquest tipus d’emissions. En global, les emissions de CO₂ generades per l’ús d’energia al bloc europeu van caure un 4,3% l’any passat, un descens “significatiu” que l’Eurostat atribueix a la “clara caiguda” del consum de combustibles fòssils sòlids com el carbó que ara són més cars. Per compensar, els països europeus estan utilitzant més gas natural i energies renovables per generar electricitat o importar-la.

Alemanya és el país de la UE que més CO₂ emet per l’ús d’energia, un 25% del total al bloc europeu. Polònia, França i Itàlia emeten cadascuna l’11% del total d’emissions, mentre que Espanya emet el 8,7%. Per tant, aquests sis països són responsables de més del 60% de totes les emissions de CO₂ que produeix el sector energètic europeu.

Les emissions de CO₂ són les principals causants de l’escalfament global i representen el 80% de totes les emissions contaminants, segons l’Eurostat.

Segueix-nos

680
1,486