Dijous 28 gener 2021

El sector de l’hostaleria tarragonina celebra la “bona resposta” de la ciutadania en la primera setmana de la fase 1

El gremi reclama ajudes per evitar la pèrdua de teixit empresarial

|

El sector de l’hostaleria de la demarcació de Tarragona celebra que s’hagin omplert les terrasses de bars i restaurants en la primera setmana de la fase 1 del pla de desescalada. En declaracions a l’ACN, el president de l’Associació d’Hostaleria de la Província de Tarragona, Francesc Pintado, afirma que la resposta ha estat “bona”. Segons Pintado, han reobert al voltant d’un 30% dels establiments i preveu que la xifra s’enfili quan es passi a la fase 2. Des del gremi reconeixen que locals “puntuals” no van respectar les distàncies de seguretat a principis de setmana. Per això, criden a la responsabilitat dels empresaris i dels clients. A banda, demanen més mesures econòmiques per pal·liar la crisi i evitar que es perdi teixit empresarial.

Obertura desigual a Cambrils
Pocs restaurants han obert aquest cap de setmana al passeig marítim de Cambrils per oferir els seus menús. La imatge habitual de bullici, amb terrasses plenes, encara no s’ha recuperat del tot. Malgrat això, els bars oberts tenien les terrasses gairebé plenes i les geladeries també treballaven a bon ritme.

- Advertisement -

Els restaurants la Botella i el Nàutic són dos exemples dels que han obert portes per primera vegada aquest cap de setmana. Ambdós han hagut d’aplicar Expedients Temporals de Regulació a la plantilla que ara n’han recuperat aproximadament la meitat. La Judit Alonso, filla de la propietària del restaurant la Botella, ha explicat que tenen la intenció d’obrir tota la setmana però que, segons l’afluència de clients, es podria limitar als caps de setmana.

“Necessitàvem obrir, sabem que seran pocs els beneficis però almenys cobrir despeses. Ahir la resposta va ser molt bona i avui creiem que també ho serà. Jo no donava un duro al començament… i tenim alguna reserva”, ha afirmat Alonso. A més, la restauradora ha lamentat les “traves” que van tenir aquest dissabte, ja que van rebre la visita d’inspectors de Sanitat a l’hora punta del servei.

L’Adolfo Llevaria, encarregat del Nàutic, també ha assegurat que la gent té “ganes” de sortir i que la primera jornada va anar “bé”. “Ja treballo perfectament amb els guants, l’únic que em molesta més és la mascareta perquè no em puc explicar bé als clients. Ens haurem d’acostumar”, ha admès. Pel que fa a les previsions de la temporada, Llevaria ha vaticinat que serà “fatal” en comparació amb altres anys i, opina, que els perjudicarà la mesura que els turistes hagin d’estar-se en quarantena quan arribin al país. “És com dir que no vingueu, però amb tot, crec que ens sortirem”, ha dit.

El sector de l’hostaleria fa autocrítica per l’incompliment de les distàncies de seguretat
Des de l’Associació d’Hostaleria de la Província de Tarragona han reconegut que “establiments puntuals” no van complir les distàncies de seguretat entre les taules a principis de setmana i, diuen, n’han fet autocrítica. “Dilluns vam sortir com a lleons perquè portaven mesos a les gàbies. Hem demanat als restauradors que compleixin les normes sanitàries, perquè no podem fer un pas enrere i retrocedir una fase, això seria catastròfic”, ha subratllat Pintado. El president de l’entitat també ha demanat més implicació dels clients a l’hora de dur mascareta i de respectar les distàncies interpersonals.

Pel que fa a l’anunci que el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre podran passar a la fase 2, Pintado ho ha celebrat i ha remarcat que permetrà la reobertura de més establiments, com ara els que es dediquen a celebracions, casaments, comunions o aniversaris. “No arreglem la malaltia però sí que se’ns obre una mica més l’aixeta”, ha sostingut.

A banda, el sector d’hostalers ha lamentat que les autoritats no els donin més suport amb la condonació o reducció de les taxes i impostos per poder afrontar les conseqüències econòmiques derivades de la crisi sanitària. “Necessitem que les administracions siguin valentes perquè és l’única manera de no perdre teixit empresarial”, ha tancat Pintado.

- Advertisement -

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Més d’un terç dels espanyols considera que la seva situació econòmica ha empitjorat des de l’inici de la pandèmia

Més d'un terç dels espanyols –el 36%- considera que la seva situació econòmica ha empitjorat des que va esclatar la crisi de la covid-19....

El Suprem sempre a punt de desdir la Generalitat

El Tribunal Suprem ha estimat el recurs de la plataforma d'allotjaments turístics Homeaway -ara anomenada Vrbo- i ha anul·lat l'ordre de la Generalitat del...

La gestió nefasta de la pandèmia per part de l’estat espanyol entorpeix l’economia dels Països Catalans

Les ajudes representen el 0,39% del PIB nacional, mentre que la mitjana a la UE és del 0,81%, segons la CNMC L'estat espanyol és el...

El president de l’Eurogrup diu que el deute dels estats de l’eurozona és “sostenible” malgrat l’escalada per la pandèmia

El president de l'Eurogrup, Paschal Donohoe, ha assegurat aquest dimarts que el deute dels estats de l'eurozona és "sostenible" malgrat l'escalada per la pandèmia,...

Roca reforça la seva presència al Brasil amb la compra d’una planta de porcellana sanitària per 16 MEUR

El grup Roca reforça la seva presència al Brasil amb la compra d'una planta de porcellana sanitària situada a l'estat de Ceara, a nord-est...

La taula de reindustrialització de Nissan fixa el 31 de març com a data per rebre projectes

La taula de reindustrialització de Nissan ha acordat fixar el 31 de març com a data de referència perquè les empreses que hi estiguin...

Segueix-nos

678
1,362